ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ειδήσεις...ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ!

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2025) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

2000 - 2025

2000-2025 - ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2025"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 25 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι πέντε (25) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com
Ενδεικτική αναφορά αναγνωσιμότητος είναι:
76762 (Ioυλιος 2025..λέει η γκούγκλ)
80410 (Aύγουστος 2025..είπαμε.."λέει η γκούγκλ”)
87122 (Οκτώβριος 2025) 
104589 (Νοέμβριος 2025) 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Ειδήσεις..- Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας..-Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία.....-INTERNATIONAL LEATHER MAKER,update..-American Apparel & Footwear Association:update..-WorldFootwear:update..-"TO BHMA" Ειδήσεις..-"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Ειδήσεις..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA..-Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα» Γιάννη Πρετεντέρη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Athens Policy Dialogues»..-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. ΠΑΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ..-ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ,ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,πρόσφατη δραστηριότητα..-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ:ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΒΕΑ..-ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ:"Επτά άξονες στήριξης της βιομηχανίας"..-ΛΕΣΧΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ..-ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΧΑΡΝΩΝ/ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΣΙΟΥ.....-SPD update..-DASSANA'S VEG RECIPES..-U.S. National Science Foundation Update ..-Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau: newsletter TTB..-Federal Reserve Board Notification,update..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην εκδήλωση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λεκανοπέδιο..-"ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" ενημέρωση..-EUROPEAN BANK's update..-The European Data Portal:Newsletter - December 2025..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ιστορικό-Εικαστικό Αφιέρωμα «Χριστιανική Τέχνη"..-WTO update..-NATO update..-Η «μικρή σχεδία» σε νέα ταξίδια ..-Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ..-Delphi Economic Forum :A Growing Global Network: 26 Partners Already Confirmed for DEF XI..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ενημέρωση..-ΕΒΕΑ ενημέρωση..-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ..-NSF latest news..-ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΛΛΕΫ....-Prime Minister Carney.....-U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin..-"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" Ειδήσεις..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter ..-NORWAY's latest..-ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ..-ΑΣΕΠ νέα..-QUORA TOP STORIES FOR MARIA....-EUROGROUP,COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..- ΙΩΑΝΝΟΥ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:"..χωρίς αιδώ...αλλά..ΕΩΣ ΕΔΩ!"..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκλησις..-Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄..-International Monetary Fund:weekend read..-IMF Blog,update..-Ινστιτούτο Prolepsis:Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού..-Centers for Disease Control and Prevention:The 2023 PLACES Data Are Now Live!..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" Ειδήσεις..-55η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑ ..-EUROPEAN PUBLIC PROSECUTOR's OFFICE,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:update..-ΟΒΑΜΑ's news..-"ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" NEWSLETTER..-Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρκόπουλο..-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ συναντά σήμερα πολίτες στο Μαρκόπουλο..- Δραστηριότητες του Προξενείου της Κύπρου στη Μασσαλία (2025)...-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ,ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,newsletter..-"ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΖΙ",ενημέρωση..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ενημέρωση..-EUROPEAN PUBLIC PROSECUTOR's OFFICE,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,update..-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ..-ΒΑΤΑ SHOE MUSEUM,update..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πρόσφατη ενημέρωση..-IMF COUNTRY FOCUS:GHANA..-55η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΞΑ..-Τέσσερις υποψήφιοι διάδοχοι της Λάουρα Κοβέσι..-Επίσημη έναρξη για το Συνέδριο του Βήματος με θέμα την Ανατολική Μεσόγειο ..- --

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ, Συνέντευξις που πρέπει να παρακολουθήσουμε ΟΛΟΙ

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

SELECT LANGUAGE


6/12/2025 ώρα 10.13', 1.622 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ.Παρέμβαση counter το μετατρέπει σε ...984 (!!!) ώρα 10.13'
Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2025" πολεμιέται απο της γέννησής της.Αντί να εξαφανιστεί, μετετράπει στον χειρότερο εφιάλτη των δολοφόνων της-πάσης..προέλευσης-με μια πρωτόφαντη αναγνωσιμότητα εξαίρετα νοημόνων Αναγνωστών οι οποίοι την στήριξαν και την στηρίζουν ως ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΦΟΡΦΩΣΗ ΓΝΩΜΗΣ.
Είναι ένα Μέσο τόσο ειλικρινές, ανιδιοτελές και ΕΝΤΙΜΟ που αποδεικνύει περιτράνως εδώ και ένα τέταρτο αιώνα πως "ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ".
Η τεχνογνωσία και η προσφορά ψυχής...ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ.
Που θα πάει;;Θα το εμπεδώσετε αλλά καταλαβαίνω: μέχρι να κάνει το ερέθισμα την διαδρομή αυτιού-ματιού-κέντρο εγκεφάλου σας..ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ...ΧΡΟΝΙΑ!!!(ζητήστε να σας..το μεταφράσει ένας αναγνώστης μας γιατί είμαι βεβαία πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ Τ Ι Ε Ν Ν Ο Ω στην τελευταία μου παράγραφο!!) "ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ..."

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΟΣ

6/12/2025 ώρα 10.13', 1.622 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ.Παρέμβαση counter το μετατρέπει σε ...984 (!!!) ώρα 10.13'

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025

IGCAT update

 

PRESS RELEASE

IGCAT’s 30th Platform Meeting of the World Regions of Gastronomy successfully hosted in Catalonia

24-26 September 2025
The 30th Platform Meeting of the World Regions of Gastronomy took place in Catalonia, 24–26 September 2025, gathering representatives from more than 30 awarded and candidate gastronomic regions, international experts, and key stakeholders committed to harnessing food as a driver for sustainability, education, and cultural exchange.

Hosted by Catalonia, European Region of Gastronomy 2016 and World Region of Gastronomy 2025, the meeting offered an inspiring three-day programme combining field visits, conversations, and cultural encounters. Delegates explored how food and gastronomy can fuel creativity, foster education, regenerate ecosystems, and ensure well-being for all.

Day 1: Creativity and Innovation

The meeting began with a visit to elBulli1846, guided by Lluis Garcia, General Director of El Bulli Foundation, where participants discovered the legacy of Ferran Adrià and Juli Soler, and how elBullifoundation continues to nurture creativity and culinary innovation.
An official welcome followed at Celler La Vinyeta, where Dr. Diane Dodd, IGCAT President, Laura Ruana, Government of Catalonia, and Bea Nubiola, Catalan Tourism Board, greeted delegates. The evening continued with a dinner and tour of the winery, introduced by Josep Serra i Pla and Marta Pedra, highlighting La Vinyeta’s pioneering model of sustainability and circular farming.

Day 2: Educating and Imagining Our Food Future

The second day opened at the Palamós Fishing Museum, with a guided visit by Marta Rodeja, showcasing maritime heritage, sustainable fishing, and the Aula Blava project.
The first Conversation on Inspiring Spaces, moderated by Omar Valdez (Andorra), featured contributions from Francisco Guitard (First Coast candidate World Region of Gastronomy 2030, Florida), Patrick Sam (Creative Culture Investments, Namibia), Robert Oliver (Pacific Island Food Revolution, New Zealand), Prof. Vincenzo Russo (Sicily, European Region of Gastronomy 2025), and Ruqaya Al Habsi (Ministry of Heritage and Tourism, Oman).

At Celler Abadal, delegates enjoyed lunch and wine heritage guided by Marta Membrives, before engaging in the Conversation on Regenerative Tourism and Food Heritage, moderated by Wendy Barrie (Scottish Food Guide, UK). Speakers included Blanca Cros (Catalonia World Region of Gastronomy 2025), Votausi MacKenzie-Reur (Lapita Café, Regenerative Vanua, Vanuatu), Jaume Gomila (Menorca, European Region of Gastronomy 2022), Patricio Tamariz (Manabí World Region of Gastronomy 2026), and Sandra Bergsnev (Trondheim-Trøndelag, European Region of Gastronomy 2022).

The day concluded with a visit to the Monastery of Sant Benet, a Benedictine landmark transformed into a cultural hub that bridges history, gastronomy, and innovation, followed by a four-course dinner at Mas de la Sala Hotel, where guests enjoyed refined yet authentic Catalan flavours.

Day 3: Good Food for Everyone

The final day began at the Alícia Foundation, guided by Toni Massanés, where participants learned about advances in food innovation, health, and inclusivity.
The Conversation on Good Food for Everyone, moderated by Ivana Vladović (Split Dalmatia Tourist Board, Central Dalmatia European Region of Gastronomy 2026), brought together perspectives from Laura Ruana (Catalonia World Region of Gastronomy 2025), Vasia Papailia (South Aegean European Region of Gastronomy 2019), Chef Randie Anderson (Culinary Concepts and Solutions Ltd., Jamaica), Oscar Ekponimo (Chowberry Foundation, Nigeria), and Per Theodor Tørrissen (Nordland, candidate European Region of Gastronomy 2028). Rapporteur Orazio Bellettini (Fuegos Foundation, Manabí World Region of Gastronomy 2026) shared the key takeaways.

Delegates then visited El Soler de n’Hug Farm, where they experienced sustainable livestock practices, before learning about Welcome to the Farm (Benvinguts a Pagès). Presented by Bea Nubiola (Catalonia World Region of Gastronomy 2025 Tourism Coordinator) and Montserrat Costafreda (Prodeca), the initiative connects citizens with local producers, reinforcing the vital link between food, farmers, and communities.
The meeting closed with a Lessons Learnt session led by Rapporteurs Mayada Badr (Aseer, World Region of Gastronomy 2024), Orazio Bellettini (Manabí, World Region of Gastronomy 2026), and Jerry Spooner (Vanuatu, candidate World Region of Gastronomy 2027), followed by a final dinner at Can Calopa, an urban winery and social project in Barcelona, where closing remarks were given by Bea NubiolaLaura Ruana, and Jaume Gomila (IGCAT Vice President).

The 30th Platform Meeting reaffirmed the importance of learning exchanges and immersive experiences in shaping a shared vision for sustainable food futures. Catalonia’s thoughtful programme demonstrated how gastronomy can serve as a tool for creativity, education, community regeneration, and inclusivity, inspiring regions worldwide to innovate while honouring their cultural and natural heritage.

About the World/ European Region of Gastronomy Award

The International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) is the operative institute that oversees the management and coordination of the World and European Region of Gastronomy Award. IGCAT believes that cross-sectoral collaboration will help regions find solutions to current day challenges and thus, the Award is not only given because a region has great gastronomy but because the whole region is working together to create a more sustainable food future. IGCAT encourages not only hospitality industries to participate but everyone across the whole eco-system including public, private, NGO and academic institutions.

The first step in applying for the Award is to bring these different entities together. The next stage is to create a bid book that pulls together as many great initiatives as possible so that people within the region themselves can begin to appreciate how rich their resources are. The third stage is a jury visit that concludes with a recommendation for IGCAT Board and a report to help the region in preparing a successful journey.

Candidate and awarded Regions of Gastronomy, guided by IGCAT, are working together to strengthen food security through the celebration of distinctive food cultures; create employment by stimulating creativity and gastronomic innovation; nourish children and adults through culinary and cultural education; drive environmental sustainability in tourism, hospitality and agricultural sectors; support balance and sustainable tourism practices; highlight and support expertise from within rural and urban communities, creating connections and sharing good practises; and ultimately they contribute to community health and well-being.

www.igcat.org
www.worldfoodgiftchallenge.org
info@igcat.org

PRESS RELEASE

Recognising Food as Culture, Heritage, and Identity at

IGCAT’s 1st World Gastronomy Summit

27 September 2025
Food at the Heart of Culture and The Cultural Value of Food were the key themes explored at the 1st World Gastronomy Summit, held at the Palau de Pedralbes in Barcelona. The event was organised by the International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) and generously hosted by the Government of Catalonia, World Region of Gastronomy 2025, and as an official side event of MONDIACULT 2025.

This landmark gathering brought together specially selected and curated international leaders, experts, and innovators to design a pathway towards a more resilient, environmentally, and culturally sensitive food future. The summit convened representatives from UNESCO, Slow Food, Crop Trust, Future Food Institute, The Food Capitals by Délice Network, and many other international organisations, national governments, World Regions of Gastronomy, chefs, grassroots innovators, and cultural networks.

Together, they endorsed the Summit’s Declaration, affirming gastronomy’s vital role as a connector for cultural, environmental, and community well-being.

Urgency to act

Dr. Diane Dodd, IGCAT President opened the meeting with a passionate plea to share responsibility for the world’s food future. She remarked on the collective wealth of knowledge present in the room and promised that IGCAT would share the outcomes of their work and findings. She also commended Catalonia for its leadership and best practices, which not only earned it the title of World Region of Gastronomy 2025, but also serve as a beacon of hope for other regions striving to develop more self-sufficient and culturally sensitive food futures.

Cristina Massot, General Secretary, Department of Agriculture, Livestock, Fisheries and Food, Government of Catalonia, welcomed the world’s delegates and thanked UNESCO for bringing Mondiacult to Barcelona. She underlined that linking food and cultural identity is natural for Catalonia, making this an ideal opportunity to strengthen both.

Susanne Schnuttgen, Chief, Capacity Building and Heritage Policy Unit, UNESCO, outlined the important work UNESCO is now doing to shine a spotlight on foodways across the globe.

Carles Vilarrubí, President, Catalan Academy of Gastronomy
, spoke with pride about their work to preserve and promote Catalan cuisine for future generations and, the next generation was represented by young Catalan chef Martina Puigvert Puigdevall of Les Cols restaurant, that noted the important connection between natural environment, cultural identity and food.

Finally, Toni Massanés, Alícia Foundation, delivered the closing intervention of the opening session, setting out the urgent challenges and opportunities facing gastronomy today and in the future.

Food at the Heart of Culture

The first plenary presented a new paradigm for policy and practice, with contributions from leaders across Europe, Africa, the Middle East, the Pacific, Asia, and the Americas. Case studies from Catalonia, Aseer (Saudi Arabia), Manabí (Ecuador), Vanuatu, Cap Bon (Tunisia) and Thailand, illustrated how gastronomy can inspire innovation, preserve heritage, and empower communities.

The Cultural Value of Food

The second plenary explored how culinary heritage, biodiversity, and food education can shape inclusive and resilient futures. Speakers from global institutions and networks including Slow Food, the Food Capitals by Délice Network, the Creative Tourism Network, the Future Food Institute, and Crop Trust, shared policy recommendations and strategies for ensuring food is recognised as a cornerstone of cultural identity and well-being.


Envisioning our Food Future in 2050

The World Café engaged 160 experts in imagining positive food futures for 2050. Participants brainstormed across 16 themed roundtables, developing ideas, best practices, and policy solutions. The discussions compared utopian and dystopian scenarios for the future of food. The final session shared some of the ideas developed during the day and IGCAT has committed to producing a full conference report to share all the ideas and proposals that could help protect and promote culinary diversity for future generations.

Global Declarations and Future Pathways

Recognition was given to the four lead promoters of Catalonia, World Region of Gastronomy 2025: the Catalan Government, El Bulli Foundation, Alícia Foundation, and the Catalan Academy of Gastronomy.

A symbolic baton was then passed to the four promoting committee members of Manabí, World Region of Gastronomy 2026, followed by the announcement of next year’s World Gastronomy Summit in Manabí by Leonardo Orlando Arteaga, Prefect of Manabí.

The Summit concluded with the adoption of the World Gastronomy Summit Declaration, calling for food to be formally recognised as culture within global agendas. Miquel Samper, Catalonia’s Minister of Business and Labour, committed to take the declaration forward to the upcoming MONDIACULT 2025 conference. He stated, "Catalonia is making a strong commitment to Catalan gastronomy, one of our main cultural and economic assets. This year, we have been distinguished as the World Region of Gastronomy 2025, a title that highlights the richness and diversity of our cuisine. Catalan cuisine is experiencing its best moment, as never before have we had such a strong network of internationally renowned restaurants, a new generation of talented and creative chefs, and high-quality agri-food production across the territory. Altogether, this positions us as a global benchmark and projects Catalonia with a strong culinary identity, admired worldwide."

Cultural Encounters

The day was enriched with cultural experiences, including a tasting of Catalan cava and coca, the Food Film Menu 2025 Category Awards Gala presented by Robert Oliver, IGCAT Ambassador and a festive Gala Dinner showcasing the diversity of Catalan cuisine.

The 1st World Gastronomy Summit marks the beginning of a global movement to ensure that food is recognised not only as nourishment, but also as an essential expression of culture, heritage, and identity, shaping resilient societies for generations to come.

About the World/ European Region of Gastronomy Award

The International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) is the operative institute that oversees the management and coordination of the World and European Region of Gastronomy Award. IGCAT believes that cross-sectoral collaboration will help regions find solutions to current day challenges and thus, the Award is not only given because a region has great gastronomy but because the whole region is working together to create a more sustainable food future. IGCAT encourages not only hospitality industries to participate but everyone across the whole eco-system including public, private, NGO and academic institutions.

The first step in applying for the Award is to bring these different entities together. The next stage is to create a bid book that pulls together as many great initiatives as possible so that people within the region themselves can begin to appreciate how rich their resources are. The third stage is a jury visit that concludes with a recommendation for IGCAT Board and a report to help the region in preparing a successful journey.

Candidate and awarded Regions of Gastronomy, guided by IGCAT, are working together to strengthen food security through the celebration of distinctive food cultures; create employment by stimulating creativity and gastronomic innovation; nourish children and adults through culinary and cultural education; drive environmental sustainability in tourism, hospitality and agricultural sectors; support balance and sustainable tourism practices; highlight and support expertise from within rural and urban communities, creating connections and sharing good practises; and ultimately they contribute to community health and well-being.

www.igcat.org
www.worldfoodgiftchallenge.org
info@igcat.org





www.igcat.org

www.worldregionofgastronomy.org
facebook instagram linkedin youtube 
© 2025 IGCAT, All rights reserved

Ετικέτες

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι τέσσαρα (24) χρόνια, στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, προβάλλει με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό της Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενείται στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολαμβάνει όμως Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διαγράφει απο την γέννησή της μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε εξ αιτίας αυτού,ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσι τεσσάρων ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2025

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2025
ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2025

Οι αρθρογράφοι των οποίων τα άρθρα δημοσιεύονται ώδε ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ επ ουδενί.

Οι αρθρογράφοι των οποίων τα άρθρα δημοσιεύονται ώδε ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ επ ουδενί. Οι απόψεις τους αφορούν τους ιδίους και όχι απαραίτητα την θέση και άποψη της Εφημερίδας.