Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην “Εμπρός”: “Το τουρκικό θράσος πρέπει να λάβει απάντηση”
Αποκλειστική συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Εμπρός"
O Ερντογάν βρίσκεται σε έξαρση λεονταρισμών. Οι τουρκικές επιθέσεις σε Έλληνες αλιείς στο βόρειο Αιγαίο επαναλαμβάνονται. Οι απειλές εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου κλιμακώνονται για το τι θα συμβεί εάν δεν ερωτηθεί η Τουρκία για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Η Ελληνική κυβέρνηση, καρπαζοεισπράκτορας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως φάνηκε περίτρανα με την Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό ζήτημα, είναι ολοκληρωτικά ανεπαρκής και ανίκανη να προασπίσει τα εθνικά μας δίκαια.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (αλλά και τα μικρότερα αριθμητικά κόμματα) συμπίπτουν στην πολιτική του υποχωριτισμού. Ζητήσαμε από τον Αρχηγό της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, να τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.
Η τοποθέτηση του ιδίου και του κόμματός του, της Χρυσής Αυγής, για «απάντηση στο τουρκικό θράσος» που προτείνει με νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα μαζί, είναι σύμφωνη με μια μακρά σειρά σοφών, πολιτικών και πολεμικών ηγετών. Από το αποδιδόμενο στον Δημοσθένη (από το ανθολόγιο του Στοβαίου) «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος» (δηλαδή, ο ένδοξος πόλεμος είναι προτιμότερος από την ντροπιαστική ειρήνη) και το των Λατίνων «Si vis pacem para bellum» (εάν επιθυμείς την ειρήνη, προετοίμαζε τον πόλεμο), μέχρι τα λόγια του Αμερικανού στρατηγού (και μετέπειτα Προέδρου των ΗΠΑ) Αιζενχάουερ «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ειρήνη, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο».
Ειρήνη Δημοπούλου: Την εβδομάδα αυτή ο Πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι οποιαδήποτε κίνηση τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση της Τουρκίας. Ποια είναι η δική σας απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν;
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Η δική μου απάντηση είναι δεδομένη και προκύπτει από τις θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά και από ολόκληρη την Ελληνική Ιστορία, που είναι μία Ιστορία τιμής του Έθνους και της Ιστορίας του. Η δική μου απάντηση είναι ότι το τουρκικό θράσος πρέπει να λάβει απάντηση γιατί διαφορετικά όχι μόνον θα γίνει μεγαλύτερο, αλλά θα πάρει και σάρκα και οστά. Το θλιβερό είναι ότι τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σιωπούν φοβισμένα και δεν απαντούν στην Τουρκία. Στην Τουρκία, η οποία πλέον φέρεται σαν κυρίαρχη δύναμη που θεωρεί την Ελλάδα επαρχία της.
Ε. Δ.: Ο τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για «καζάν-καζάν», μια κατάσταση «win-win» κατά το διεθνώς λεγόμενο για την Τουρκία. Λαμβάνοντας υπόψιν τις ρευστές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στην Μέση Ανατολή, πιστεύετε ότι η τουρκική πολιτική θα είναι και πάλι ο μεγάλος κερδισμένος;
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Όλες οι προοπτικές είναι ανοικτές. Η Τουρκία ακολουθεί με συνέπεια μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία είναι φανερό ότι επιδιώκει την μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Ευχόμαστε να μην επιτύχει ο Ερτογάν τους στόχους του, αλλά με ευχές δεν γίνεται εθνική πολιτική και αυτοί που μας κυβερνούν και αυτοί που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν δεν ακολουθούν μία εθνικά ανεξάρτητη πολιτική, αλλά μία πολιτική απόλυτα υποτεταγμένη στα ξένα συμφέροντα.
Ε. Δ.: Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η Άγκυρα έχει ξεκινήσει την κατασκευή της βάσεως η οποία θα φιλοξενήσει τους S-400. Εκτιμάται ότι θα καλύψουν την Κωνσταντινούπολη και κατ’ επέκταση την Ανατολική Θράκη και τον Εβρο. Τίθεται σε κίνδυνο η άμυνά μας προς Ανατολάς, και πώς πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθεί η ελληνική πλευρά;
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Θα είναι πράγματι τραγική η θέση της Ελλάδος εάν η Άγκυρα αποκτήσει τους S-400. Ασφαλώς και τίθεται σε κίνδυνο η άμυνά μας προς Ανατολάς και η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να κινηθεί αποφασιστικά και σθεναρά για να εμποδίσει την εξέλιξη αυτή. Έχω όμως την γνώμη ότι ο Ερντογάν παίζει περίεργα παιχνίδια, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ. Δυστυχώς, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ελλάδος σε αντίθεση με τον Ερντογάν δίνει τα πάντα, χωρίς να παίρνει τίποτε.
Ε. Δ.: Στην Κύπρο οι γεωτρήσεις της Εxxon ξεκινούν εντός των ημερών, υπό την αμυντική ασπίδα των Αμερικανών. Υπάρχει ενδιαφέρον της κοινοπραξίας Exxon Mobil-TOTAL για το «Οικόπεδο 7», και συνεργασία στα νότια της Κρήτης. Ενεργοποίηση της Ελληνικής πλευράς στον ενεργειακό τομέα είναι, πιστεύετε, εφικτή, θα προχωρούσατε και με ποιο κόστος;
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Ασφαλώς και είναι εφικτή και είναι αναγκαία. Αποτελεί την πιο αξιόπιστη διέξοδο της Πατρίδας μας προκειμένου να φύγει από το σημερινό αδιέξοδο. Το κόστος μπορεί να είναι πράγματι μεγάλο, αλλά είναι αυτό το ίδιο το κόστος, το οποίο απαιτείται για την εθνική μας ανεξαρτησία. Η Ελλάδα πρέπει προς την κατεύθυνση αυτή να κινηθεί αποφασιστικά και να εξασφαλίσει αξιόπιστες συμμαχίες. Για να εξασφαλίσει όμως αξιόπιστες συμμαχίες, πρέπει να γίνει και αυτή αξιόπιστη και αξιόπιστη θα γίνει μόνο με μία κυβέρνηση εθνική.
Ε. Δ.: Στην πρόσφατη ομιλία σας στις Θερμοπύλες αναφερθήκατε στην Κωνσταντινούπολη, το «όνειρο κάθε Έλληνα», όπως είπατε χαρακτηριστικά. Πιστεύετε στην Μεγάλη Ιδέα; Ευνοείται η υλοποίησή της, με τα σημερινά γεωπολιτικά δεδομένα;
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Ασφαλώς και πιστεύω στην Μεγάλη Ιδέα. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν μετά από μία ήττα ακόμη και μεγάλη. Δεν πέθανε η Μεγάλη Ιδέα στην προκυμαία της Σμύρνης και εάν σήμερα πράγματι γεωπολιτικά δεδομένα δεν ευνοούν την υλοποίησή της αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε σε αυτήν. Θυμίζω ότι στα 1820 Ελλάδα δεν υπήρχε παρά μόνον ένα έθνος υποδουλωμένο σε μια μεγάλη αυτοκρατορία και μέσα σε 100 μόλις χρόνια, στα 1920, ο ελληνικός στρατός ευρίσκετο τροπαιοφόρος στην Μικρά Ασία και ήμασταν μια ανάσα πριν την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας! Όσο υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύουν σε μία Ιδέα, η Ιδέα αυτή δεν πεθαίνει!
Ε. Δ.: Πρόσφατη άτυπη σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήσαμε με ερώτημα «Σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των τουρκικών προκλήσεων στον εθνικό εναέριο χώρο και στα νησιά του Αιγαίου, τι πρέπει να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση;», το 97,09% απάντησε θετικά στην επιλογή «Κατάρριψη-Βύθιση-Πόλεμος» έναντι 2,91% για το «Επίκυψη/Υποχώρηση». Εσείς πιστεύετε ότι εν τέλει θα είναι αναγκαίο να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία;
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Χαίρομαι για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης σφυγμομετρήσεως, το οποίο όμως δεν πιστεύω ότι εκφράζει το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά το ξεχωριστό και πολύτιμο για τον Ελληνισμό χώρο των εθνικιστών και των πατριωτών. Το θέμα δεν είναι εάν είναι αναγκαίο να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά το πότε η Τουρκία θα αποφασίσει αυτόν τον πόλεμο. Και το ακόμη χειρότερο να χάσουμε την εθνική μας ελευθερία και να γίνουμε μία επαρχεία της Τουρκίας χωρίς πόλεμο.