"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:

71316 (Απρίλιος 2024) 76741 (Μάϊος 2024) 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA..-ΕΒΕΑ Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα..-EBEA ενημέρωση..-Τελευταία Νέα του Αρχιπελάγους: Iούνιος 2024..-USDA latest news..-NATO latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-"ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ":ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..-IMF Weekend Read: Georgieva on the US Economy..-EUROPEAN BANK's latest..-NTERNATIONAL INSTITUTE OF GASTRONOMY,CULTURE,ARTS & TOURISM,newsletter..-data.europa.eu,newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ..-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA..-Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ..Νέα από το «Ξεκίνημα»..-International Monetary Fund Sovereign Debt Restructuring Process Is Improving Amid Cooperation and Reform..-CONSUMER ALERTS...update..-ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΞΑΑΑ & ΕΕΣ..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION:update..-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος:Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου...-Nutri Score: η ετικέτα που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ πάνω σε κάθε τρόφιμο.....-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ και απόψεις..-WTO interesting latest news..-EUROPEAN BANK's update..-NASA's Earth Observatory,update..-BOARD OF GOVERNORS OF THE FEDERAL RESERVE SYSTEM,update..-YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ επιχειρηματική πληροφόρηση..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub,,0ΙΜF COUNTRY FOCUS....-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΪΒΑΖ:Διεκόπη η Δίκη....-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..-Αλλάζουν όλα στις ειδικότητες των νέων γιατρών .....-Υ --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

SELECT LANGUAGE

G7 SUMMIT

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

κ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ,Βουλευτής Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας:ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις


 Αθήνα, 7 Ιουνίου 2018


Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Φουρλής και Ιορδάνης Χασαπόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιόφωνο  24/7 88,6 FM».


Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δένδιας ανέφερε: 

  • Η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των συλλαλητηρίων έχει επιτρέψει στους Βουλευτές της να κάνουν ό,τι νομίζουν και να κρίνουν κατά τη συνείδηση και την αντίληψή τους. Η δική μου προσωπική άποψη, το έχω πει επανειλημμένως, δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων σε θέματα  εξωτερικής πολιτικής. Σέβομαι βέβαια απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται, να διαδηλώνει και να λέει την άποψή του σε έναν δημόσιο χώρο.

  • Υπάρχει μια ομίχλη (στο Σκοπιανό), η κυβέρνηση δεν ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό εθνικό θέμα,  καλό είναι κανείς να περιμένει.

  • Πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι και αν έχει υπάρξει βεβαίως συμφωνία και ελπίζω ότι αυτή η συμφωνία θα είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα. Φοβάμαι βεβαίως με αυτή την κυβέρνηση, πολλές φορές, για το χειρότερο.

  • Είμαστε ένα μεγάλο κόμμα, ανταλλάσουμε απόψεις,  δεν είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε σε όλα. Καταλήγουμε όμως και τηρούμε μια κοινή γραμμή, ιδίως σε θέματα που έχουν μια τεράστια εθνική σημασία.

  • Εκ προοιμίου η Νέα Δημοκρατία δεν απορρίπτει τίποτα που να έχει στοιχεία σοβαρότητας. Εμείς πάντα τοποθετούμαστε με κριτήριο την εθνική ευθύνη. Θα περιμένουμε με καλή πίστη και αναλόγως θα αποφασίσουμε.

  • Το τελευταίο που χρειάζεται να κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών την ώρα που διαπραγματεύεται είναι να διασπά το εσωτερικό μέτωπο. Αυτό διδάσκεται ακόμη και σε πρωτοετείς της διπλωματικής ακαδημίας.

  • Όταν οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια ως FYROM η ελληνική κυβέρνηση είχε μια υποχρέωση: Να μπορέσει να κρατήσει το θέμα ανοιχτό ώστε να μην υπάρχει χείμαρρος αναγνωρίσεων από όλες τις χώρες, καθώς  μετά δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα να κάνουμε τίποτα άλλο.

  • Στην προσπάθεια να κρατήσει το θέμα ανοιχτό και να εκθέσει την κυβέρνηση των Σκοπίων και τον Γκρούεφσκι, η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή επέτρεψε τη συζήτηση θεμάτων αλλά δε συμφώνησε σε τίποτα απολύτως. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

  • Θα πρέπει να διατηρηθεί το εσωτερικό μέτωπο ενιαίο. Αυτά που κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών,με διαρροές φακέλων, εγγράφων κλπ. είναι απολύτως ανόητα. Ποτέ δεν δίνεις τους απόρρητους φακέλους σου έξω, αλλά κυρίως δεν το κάνεις τη στιγμή που διαπραγματεύεσαι,  διασπώντας το εσωτερικό σου μέτωπο και δίνοντας όπλα στον αντίπαλο.

  • Συνήθως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν διεκδικούν ούτε προνόμια σοβαρότητας ούτε ευπρέπειας. Νομίζω το σωστό είναι να μην πέφτουμε σε αυτή την παγίδα. Ιστορικά, την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη χαρακτήριζε η ευπρέπεια στον πολιτικό διάλογο. Εάν ο αντίπαλος κρίνει ότι πρέπει να παίζει σε άλλο ταμπλό,  εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να τον ακολουθήσουμε.

  • Έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Γεωργαντά η οποία λέει ότι παράτυπα και πιθανότατα παράνομα ανασύρθηκαν   φακέλους υποψηφίων Γενικών Γραμματέων στελέχη της κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα ο αρμόδιος Υπουργός λαμβάνει ενημέρωση επί θεμάτων επιλογής προσωπικού. Ποιο είναι το δικαίωμά του και από πού πηγάζει; Το κάνει για λόγους εγκυκλοπαιδικής μόρφωσης ή υπάρχει κάτι άλλο από πίσω που είναι και το πιθανότερο από ότι καταλαβαίνουμε; Αυτή η κυβέρνηση δεν μας έχει συνηθίσει άλλωστε και στην προστασία των Θεσμών.

  • Αυτή η κυβέρνηση που επικαλείται αξιοκρατία, Δικαιοσύνη και διάφορα άλλα ωραία και μεγάλα δεν μπορεί καν να περιφρουρήσει στοιχειωδώς μια διαδικασία του ΑΣΕΠ,  για την οποία το πολιτικό σύστημα αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ο καλόπιστος άνθρωπος που δε θέλει να βλέπει σκιές και συνωμοσίες, τι να υποθέσει; Γιατί παίρνουν τους φακέλους, δεν ξέρουν ότι είναι παράνομο και  απαράδεκτο; Και έχουμε πάρα πολλά δείγματα προσπάθειας ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης με αυτή την κυβέρνηση.

  • Προφανώς έχουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα τον ασκήσουμε,  αλλά συνήθως αυτή η κυβέρνηση απαντάει «άρες μάρες κουκουνάρες»! Τη ρωτάς αν είναι μέρα και σου απαντάει ότι ίσως είναι νύχτα.

  • Η χώρα πρέπει να διασφαλιστεί βγαίνοντας στις αγορές γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφικό. Όμως, πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τη διαδικασία των υπερπλεονασμάτων αφαιρείς αίμα από την ελληνική οικονομία στα πρώτα στάδια μια αναιμικής ανάπτυξης. Αυτό είναι καταδικαστικό για αυτή την οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχτές είπε ότι η κατανόηση αφορούσε ότι θα παίρναμε 86 δισ. ευρώ που από αυτά δεν έχουμε πάρει τα 27. Αυτά τα 27 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσαν να είναι το μαξιλάρι που χρειάζεται η χώρα; Τα ζητήσαμε και μας είπαν ότι δεν μας τα δίνουν;

  • Η Νέα Δημοκρατία λέει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι είναι φανερό πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει τις πιθανότητες διερεύνησης του  θέματος. Τις ίδιες κουταμάρες είχε κάνει και στο θέμα του χρέους που «φάγαμε το υπερταμείο στο κεφάλι», διότι δεν ήταν έτοιμη και όλα τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων πήγαν εκεί. Μονίμως δημιουργεί ζημιές γιατί δε γνωρίζει να διαπραγματεύεται, δεν είναι αποδοτική, έχει στο μυαλό της ιδεολογικά προτάγματα και στο τέλος κάνει λάθη.
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 5 Ιουνίου 2018

Ανοιχτή συζήτηση του Νίκου Δένδια για το περιβάλλον.

«Περιβάλλον, η ζωή μας,  η πρότασή μας!» ήταν το θέμα της συζήτησης που έγινε χτες το βράδυ, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018,  ανάμεσα στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Β΄ Αθήνας της  Νέας Δημοκρατίας  Νίκο Δένδια και σε ειδικούς  επιστήμονες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης,  εθελοντές και νέους, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Στη συζήτηση έκαναν παρέμβαση σε απευθείας σύνδεση οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Βάρης  -  Βούλας  - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η συζήτηση μεταδόθηκε απευθείας στο διαδίκτυο, ενώ όσοισυμμετείχαν σε αυτήν από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή,  είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους με email.

Ο  κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε κατά τη συζήτηση :

  • Το περιβάλλον είναι ο συνολικός χώρος μέσα στον οποίο το ανθρώπινο γένος επιβιώνει.Σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχει μια μεγάλη κρίση, την οποία προσπάθησε η ανθρωπότητα να την αντιμετωπίσει με τη συνθήκη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, βλέπετε όμως ότι ακόμη και μια Συνθήκη που κυρώθηκε από περίπου 200 χώρες,  τελικά δεν είναι κάτι αυτονόητο. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συνθήκη πρόσφατα δημιουργώντας μια ακόμη κρίση και από την άλλη έχουμε άλλες παραμέτρους, για εμένα εξαιρετικά ανησυχητικές,  στη γειτονιά μας. Στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει ένα πυρηνικό εργοστάσιο ξεπερασμένης σοβιετικής τεχνολογίας, ενώ και οι Τούρκοι φτιάχνουν επίσης ένα. Είμαι φανατικός εχθρός της πυρηνικής τεχνολογίας, θεωρώ ότι μετά το Τσερνόμπιλ οποιοδήποτε επιχείρημα υποστήριξής της υπήρχε έχει αδυνατίσει εξαιρετικά. Η τελευταία ιστορία στην Ιαπωνίας και όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι το ρίσκο είναι μικρό μεν, αλλά καθόλου αποδεκτό μεν.

  • Εδώ στην πατρίδα μας τα προβλήματα είναι άμεσα και καθημερινά και απαιτούν προστασία του δασικού μας πλούτου, του θαλάσσιου περιβάλλοντός μας. Παρά ταύτα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει. Θυμίζω το ναυάγιο στο Σαρωνικό, όπου  η κυβέρνηση δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει και ρυπάνθηκε όλος ο Σαρωνικός. Εάν πάτε τώρα στην πατρίδα μου την Κέρκυρα θα δείτε τους δρόμους όλους γεμάτους με σκουπίδια με την πιθανότητα μόλυνσης να είναι μεγάλη  και τη βλάβη στον Τουρισμό ασύλληπτη. Τα περισσότερα κτίρια είναι ενεργοβόρα, δεν υπάρχουν προγράμματα στην έκταση που θα έπρεπε,  ώστε να μπορούν οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους να έχουν κίνητρα για να ελαττώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τεράστιο ζήτημα με τεράστια θέματα προς συζήτηση.

  • Ατυχήματα συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν,  όμως τι συνέβη στην περίπτωση του ναυαγίου στον Σαρωνικό; Ήταν ένα μικρό σκάφος σε συνθήκες απόλυτης νηνεμίας, σε βάθος μόλις 9 μέτρων, σε απόσταση ελαχίστων εκατοντάδων μέτρων από τη στεριά και από τη βάση των μέσων αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά δεν καταφέραμε να το αντιμετωπίσουμε. Εδώ η κρατική μηχανή υπό την παρούσα κυβέρνηση, καθώς στην Ελλάδα η κρατική μηχανή δεν είναι αδιάφορη από τον επικεφαλής της, επέτρεψε να γεμίσει με πετρέλαιο ο Σαρωνικός. Αυτή είναι μια άσκηση που πρέπει να διδάσκεται υπό την έννοια πως δεν έγινε το παραμικρό πράγμα σωστά και σαν να μην έφτανε αυτό δεν υπήρξε καν η στοιχειώδης ευπρέπεια από μέρους της κυβέρνησης να παραδεχτεί το ότι δεν ήταν αρκετά ικανή.  Αντίθετα ο αρμόδιος Υπουργός έλεγε απίστευτα πράγματα, όπως ότι δεν υπάρχει διαρροή, ότι θα καθαρίσουν τις ακτές σε εικοσιτέσσερις ώρες και ότι όποιος έβγαινε κατάμαυρος από τη θάλασσα είναι συκοφάντης! 

  • Η Κέρκυρα είναι η κλασσική περίπτωση που δείχνει ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το αυτονόητο σαν ένα ευρωπαϊκό κράτος. Εάν περάσεις από τους δρόμους της Κέρκυρας, ενός εκ των τριών κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, θα δεις έναν σκουπιδότοπο, μια εν  δυνάμει απόλυτη καταστροφή. Αυτό βέβαια δεν μας ήρθε από τον... Θεό. Είναι η αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης κατ’ αρχήν, αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας εάν θέλετε,  να αντιμετωπίσει το ζήτημα των σκουπιδιών, ένα κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγήν.

  • Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για την συνεισφορά του στη συζήτηση και με την ευθύτητα που τοποθετήθηκε καταρχήν για το ατύχημα του Σαρωνικού. Λέει με απόλυτη ευθύτητα ότι το κράτος δεν έμαθε κάτι από το ατύχημα. Είναι δουλειά του κεντρικού Κράτους να αντιμετωπίσει τις θαλάσσιες ρυπάνσεις από βύθιση τάνκερ, όχι κάποιου παραθαλάσσιου Δήμου, όσο ικανός και να είναι ο Δήμαρχος. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν κατέγραψε την αποτυχία της, δεν ενσωμάτωσε τον τρόπο αντίδρασης τον οποίο θα πρέπει να έχει στο μέλλον.

  • Είναι πολύ κρίμα που μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι έχει μέσα στα στελέχη της και Υπουργό που προέρχεται από κόμμα με μόνο προγραμματικό λόγο την προστασία του περιβάλλοντος,  δεν παίρνει στην πραγματικότητα κανένα μέτρο, ούτε θεσμικό,  όπως το Προεδρικό Διάταγμα που ανέφερε ο Δήμαρχος για την Προστασία του Υμηττού αλλά και κανένα μέτρο βελτίωσης της Πολιτικής Προστασίας, της ενίσχυσης των μηχανισμών του Κράτους και ετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.  Σας προλέγω με κάθε βεβαιότητα ότι αν βασιστούμε στις υπάρχουσες δυνατότητες και δεν βοηθήσει ο καιρός, η υγρασία, η τύχη και οι εθελοντές, κινδυνεύουμε το καλοκαίρι να πάθουμε πολύ μεγάλη ζημιά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι ένας Δήμος όπως της Γλυφάδας που  έχει πράσινο, κάνει προσπάθειες και το αναπτύσσει. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.

  • Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωσταντέλλος είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά,  όμως είναι προφανές από τα λεγόμενά του ότι και αυτός είναι αντιμέτωπος με μια συνολική αδιαφορία,  στην καλύτερη περίπτωση, αν όχι και εγκληματική αμέλεια στη χειρότερη. Σας είπα και πριν ότι το φοβάμαι πολύ το φετινό καλοκαίρι και βέβαια ελπίζω να διαψευσθώ αλλά όσον αφορά την προετοιμασία του Κράτους και τα μέσα που έχει θέσει στη διάθεση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, ξέρω ότι η δουλειά δεν έχει γίνει σωστά.

  • Το Κράτος δεν ήταν ποτέ τέλειο, απλά τώρα είναι πολύ χειρότερο. Επί ημερών μας είχαμε κάνει άλματα στην περίοδο 2012-2014 στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας και αυτό μπορείτε να το δείτε στα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις,  όπου κάθε χρόνο πέφταμε 50% από τον προηγούμενο σε ποσοστό καμένων εκτάσεων. Το πετύχαμε χωρίς να έχουμε περισσότερα χρήματα ή περισσότερα μέσα. Χρησιμοποιήσαμε το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό,  όμως όλα αυτά αυτή τη στιγμή καλύπτονται από μια πλήρη αδιαφορία. Ο Δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης λέει ότι έφτιαξαν ένα εγχειρίδιο αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης γύρω στις 200 σελίδες και το έστειλαν στο Υπουργείο. Πόσο σοβαρό το κρίνει κανείς αυτό; Έπρεπε να έχει συμβεί το ακριβώς ανάποδο, να έχει στείλει το Κράτος ένα τέτοιο εγχειρίδιο στους Δημάρχους ενσωματώνοντας τα σφάλματα τα οποία υπήρξαν στην αντιμετώπιση του ναυαγίου λόγω της αβελτηρίας του Κράτους. Τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει. Πλήρης αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργού, του Υπουργείου, της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που κατά το Σύνταγμα είναι ο απόλυτος υπεύθυνος. Εδώ μιλάμε για συνολική κυβερνητική ευθύνη, όχι ενός ή δύο Υπουργών ξεχωριστά.

  • Επέλεξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγνοήσει τελείως το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και να επιτρέψει σε ορισμένες βιομηχανίες κυρίως των ΗΠΑ να επαναλάβουν δραστηριότητα χωρίς να καταβάλλουν το κόστος ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι ΗΠΑ είναι μια ώριμη οικονομία η οποία μπορεί να αντέξει την καταβολή του κόστους για να προστατεύσει το περιβάλλον. Δεν μπορείς να περιμένεις το ίδιο πράγμα από μια μικρή αναπτυσσόμενη χώρα της Αφρικής. Αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν το παράδειγμα, πολύ φοβάμαι ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί και να χαθεί.

  • Εγώ δεν ήρθα εδώ για να σας μιλήσω σαν ένα άτομο θετικά διακείμενο στο περιβάλλον γενικά, νομίζω πως όλοι έτσι είμαστε, αλλά σαν εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο επιδιώκει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Θα σας απαντήσω λοιπόν πως έχουμε πολύ συγκεκριμένη ατζέντα και βεβαίως πρέπει τη δουλειά μας σαν χώρα να την κάνουμε σοβαρά. Σας διαβεβαιώ ότι θα την κάνουμε στην Πολιτική Προστασία, το έχουμε ξανακάνει, δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να το κάνουμε. Θα βελτιώσουμε τα λάθη μας, δεν ήμασταν αλάνθαστοι, θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα δάση μας και τις θάλασσές μας όμως συγχρόνως θα σας παρακαλούσα να συμφωνήσουμε στην υποχρέωσή μας να μετάσχουμε σε αυτόν τον διεθνή διάλογο για την προστασία του περιβάλλοντος.

  • Δημιουργήθηκε μια συλλογική πλάνη ότι οι κινητήρες πετρελαίου μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες και μετρήσεις μπορούν να είναι το ίδιο φιλικοί στο περιβάλλον όπως οι βενζινοκίνητοι. Αυτό αποκαλύφθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο καθώς τεράστιες αυτοκινητοβιομηχανίες έδιναν ψεύτικες μετρήσεις πειράζοντας το λογισμικό του τις έκανε. Θεωρώ ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι αυτό που γίνεται ήδη σε χώρες της Ευρώπης, να τεθεί ένα χρονικό όριο στη χρήση αυτών των οχημάτων καθώς η μετάβαση δεν μπορεί να γίνει αύριο το πρωί καθώς έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα και ο πολίτης δεν φταίει. Οι κυβερνήσεις έπρεπε να τον προστατεύσουν. Φαίνεται άλλωστε ότι η τεχνολογία πηγαίνει σιγά-σιγά προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που είναι μια πιο καλή λύση για το περιβάλλον.

  • Η καταστροφή στη Μάνδρα και στη Δυτική Αττική βεβαίως είχε φυσικά αίτια, τη μεγάλη και έντονη βροχόπτωση,  όμως είχε και ανθρωπογενή, την αυθαίρετη δόμηση πάνω σε κοίτες χειμάρρων αγνοώντας πλήρως τη διαμόρφωση του εδάφους. Η τραγωδία στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμη μια που όλα έγιναν στραβά από πλευράς κυβέρνησης, είναι ότι το πρόβλημα είχε διαπιστωθεί. Απόδειξη του ισχυρισμού είναι ότι στο πρόγραμμα της υποψηφίας υποστηριζόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια της Αττικής αναφερόταν η άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, όμως δεν έγινε απολύτως τίποτα. Υπήρξε αδιαφορία απέναντι στον κίνδυνο, ήταν μια εγκληματική ανθρώπινη αβελτηρία καθώς στοίχησε στο τέλος ό,τι στοίχησε. Όπως είδαμε επίσης ότι δεν υπήρξε και εδώ καμία λογική απάντηση και δυστυχώς υπήρχαν τα χρήματα για να γίνουν αυτά τα έργα.

  • Στο ζήτημα του εθελοντισμού που θίξατε,  ας πάρουμε σαν παράδειγμα την Πυροσβεστική για να μιλήσουμε για κάτι συγκεκριμένο. Φτάνει το δυναμικό της για να προστατεύσει όλη τη χώρα; Η απάντηση είναι όχι, χρειάζεται τη βοήθεια των Ελλήνων πολιτών. Υπάρχουν πάρα πολλοί εθελοντές, όπως εσείς, αλλά το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας του εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ αχνό και ελάχιστα αξιοποιήσιμο. Στο παρελθόν στα χωριά όταν υπήρχε φωτιά και χτύπαγε η καμπάνα, όλοι οι κάτοικοι έμπαιναν στην προσπάθεια κατάσβεσης με όποιο μέσο είχε ο καθένας. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα αυτό το πράγμα να το κάνουμε πολύ πιο επιστημονικά και πολύ πιο σωστά. Υπάρχει διεθνές παράδειγμα, αυτό της Ελβετίας. Μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτή την εμπειρία, είχαμε αρχίσει να το κάνουμε.  Είχαμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διαφημίσουμε τον εθελοντισμό, ο οποίος έχει και τεράστια παιδαγωγική σημασία. Δείχνει ότι ο πολίτης δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά έχει και υποχρεώσεις, να υπερασπιστεί και τα κοινά και τα ατομικά αγαθά.

  • Τι περιμένουμε από τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα; Εάν περιμένουμε να γίνει οικονομικά αποτελεσματικός και κερδοφόρος η Ελλάδα πρέπει να πάει σε εξελιγμένες βιολογικά καλλιέργειες εξαιρετικής ποιότητος. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό προϊόν το οποίο να απευθύνεται σε ένα  κοινό ευαισθητοποιήμενο και για το περιβάλλον και για τη δική του υγεία. Δεν μπορείς να απευθυνθείς σε ένα τέτοιο κοινό πουλώντας ντομάτες οι οποίες ψεκάζονται με χημικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το άλλο θέμα που θίξατε, η αλόγιστη χρήση των υδάτινων πόρων. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες παραμέτρους απόλυτης εξοικονόμησης. Υπάρχει ένα πολύ καλό παράδειγμα της γειτονιά μας, το Ισραήλ,  όπου η χρήση του νερού στις καλλιέργειες γίνεται με τρόπο ώστε η ελάχιστη κατανάλωση να επιφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Όλα αυτά νομίζω γίνονται, απλώς και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από ένα Κράτος το οποίο να ξέρει τι θέλει και γιατί το κάνει. Βέβαια,  μόλις προχτές διάβασα ότι το Υπουργείο Γεωργίας έχασε 6,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχαν δοθεί για την προστασία της επωνυμίας του προϊόντος της ελληνικής φέτας. Εάν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την ελληνική φέτα,  μπορούμε να περιμένουμε πιο περίπλοκα πράγματα όπως αυτά που συζητάμε;

  • Υπάρχει τεράστια δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων και τεράστια δυνατότητα έλλογης χρήσης,  δεν λέω μείωσης, του ανθρώπινου δυναμικού το οποίο διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα συνεχίσω να επιμένω ότι ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να εντάξουμε τον εθελοντισμό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και με αυτό το εργαλείο μαζί με τη σύγχρονη τεχνολογία να έχουμε και εξοικονόμηση πόρων και βέλτιστο αποτέλεσμα.

  • Με το Κράτος στη χώρα μας, πραγματικά, στις διάφορες βαθμίδες του, άκρη δεν μπορείς να βγάλεις. Άλλο πρόβλημα είναι οι οδικοί άξονες μέσα στην Αθήνα που όμως δεν ανήκουν στον Δήμο αλλά στην Περιφέρει. Σε  άλλον ανήκει ο δρόμος και σε άλλον τα δίκτυα κάτω από το δρόμο. Το κεντρικό Κράτος πρέπει να έχει απλούς και στέρεους κανόνες λειτουργίας μεταβιβάζοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ευθύνη για ό,τι δεν αφορά την άσκηση κεντρικής πολιτικής. Δεν έχει δουλειά το Κράτος να συντηρεί ούτε πάρκα ούτε δρόμους στις πόλεις.

  • Πρέπει να έχουμε συνδεδεμένο το μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας με την ελληνική Γενική Γραμματεία. Είναι απαραίτητο γιατί η Πολιτική Προστασία χρειάζεται να αντιμετωπίσει απίστευτα ευρεία σειρά περιστατικών,  στα οποία χρειάζεται πόρους που η χώρα δεν διαθέτει. Μέσω αυτού του μηχανισμού είχαμε προβλέψει τότε στη μεταναστευτική έξαρση που είχαμε τι ανάγκες έπρεπε να καλύψουμε σε σίτιση και στέγαση. Είχαμε μοντέλα υπολογισμού για ξαφνική άφιξη στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία.

  • Την περίπτωση της Χαλκιδικής με την επένδυση του «Ελληνικού Χρυσού»  δεν τη χειρίστηκα ως αρμόδιος Υπουργός για την προστασία του περιβάλλοντος,  αλλά σαν Υπουργός Δημοσίας Τάξης. Για το αν η επένδυση είναι φιλική στο περιβάλλον θα σας απαντήσω πως δεν το ξέρω. Είχε έρθει ολόκληρος φάκελος από αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της επένδυσης και εγώ σαν Υπουργός Δημοσίας Τάξης δεν μπορούσα να  επιτρέψω στον εαυτό μου να μπει στην ουσία του ερωτήματος. Αυτό που δεν επέτρεψα ήταν να υπάρχουν ομάδες κομάντο οι οποίες τη νύχτα καίγανε, πυροβολούσαν και έθεταν σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορούσε να γίνεται αυτό σε καμία χώρα του κόσμου, αυτά τα πράγματα ήταν πρωτοφανή και θύμιζαν εποχές «Φαρ Ουέστ».  Συμπερασματικά, για την περιβαλλοντική προστασία της επένδυσης δεν ξέρω να σας πω, βασίζομαι μόνο στο νομικό προηγούμενο που θέτουν οι αποφάσεις του ΣτΕ. Όμως, ως προς τα θέματα προστασίας της έννομης τάξης σαφώς και είμαι απόλυτος: Κανείς στην Ελλάδα δε δικαιούται να παραβιάζει τους Νόμους.

  • Εμείς σήμερα έχουμε πολύ πιο ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση από ότι τα κόμματα που κυβερνούν ή από τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς. Ο πρώτος ο οποίος έκανε χωροταξία μετά την μεταπολίτευση ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μάλιστα η αντίληψή του ήταν ότι πρώτα είναι η χωροταξία και μετά η πολεοδομία. Η αντίληψη αυτή ανετράπη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και η Ελλάδα δεν απέκτησε ποτέ χωροταξικό σχεδιασμό. Επίσης η νομική παράδοση η οποία δημιούργησε την αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία είναι «συντηρητική» παράδοση, ανήκει στον δικό μας πολιτικό χώρο.

  • Τελευταίο που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι μαζί με τον τωρινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως βουλευτές,  είχαμε καταψηφίσει την προσπάθεια αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος θεωρώντας ότι ο δασικός πλούτος της χώρας είναι κάτι απόλυτα άξιο προστασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο φιλικός στο περιβάλλον αρχηγός που είχε η Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή και έχε ασχοληθεί με το ζήτημα επί χρόνια. Έχουμε μια στέρεη παράδοση αλλά και μια σημερινή ηγεσία που είναι ευαίσθητη για το περιβάλλον και νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά σε αυτό.









 Αθήνα, 5 Ιουνίου 2018


Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό
«Παραπολιτικά 90,1FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Σωτήρης Ξενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1FM».

Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δένδιας ανέφερε: 

  • Βεβαίως με ανησυχεί και δεν μου αρέσει καθόλου η τουρκική τοποθέτηση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Είναι πράγματι απολύτως καταδικαστέα, δεν αρμόζει σε ένα πολιτισμένο κράτος και σε ένα κράτος δικαίου. Πρέπει να θυμηθούμε βέβαια ότι αυτά τα λόγια δεν είναι κενά περιεχομένου, τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις. Η Τουρκία πριν από λίγο καιρό απήγαγε συγκεκριμένα άτομα από το Κόσοβο, όμως λυπάμαι να πω ότι πέρα της απαράδεκτης και απολύτως καταδικαστέας στάσης, δόθηκαν αφορμές και από την ελληνική πλευρά. Ουδέποτε διαψεύστηκε σοβαρά ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός όχι μόνο μπήκε σε μια τέτοια συζήτηση με την τουρκική πλευρά αλλά έδωσε και διαβεβαιώσεις επιστροφής των 8 Τούρκων Αξιωματικών. Παρότι το έχει πει πάρα πολλές φορές ο Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να το διαψεύσει,  ο Πρωθυπουργός δεν το έκανε. Κατά συνέπεια λοιπόν,  αφενός μεν έχουμε μια απαράδεκτη τουρκική απαίτηση και συμπεριφορά και από την άλλη φαίνεται ότι έχουμε μία κατ’ ελάχιστον  απολύτως ανεύθυνη στάση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

  • Η πραγματικότητα είναι ότι μετά την αιφνιδιαστική για την ελληνική πλευρά αναγνώριση της FYROM από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 έκανε το εθνικά επιβεβλημένο, έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει το θέμα ανοιχτό μέχρι να βρεθεί διπλωματική ευκαιρία να αναβαθμίσει τις ελληνικές προσπάθειες. Και αυτή βρέθηκε όταν τα Σκόπια θέλησαν να μπουν στο ΝΑΤΟ.  Αυτή είναι η ιστορία. Αν ο κ. Κοτζιάς θέλει να μπει στη διαδικασία να αναφέρεται στις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, να μείνει το θέμα ανοιχτό και σε όλες τις τακτικές κινήσεις που πιθανόν χρειάστηκε να γίνουν – εγώ δεν τις ξέρω όλες – νομίζω ότι πολύ λίγες υπηρεσίες θα προσφέρει στην κυβέρνηση και στο κόμμα του. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει είναι να κρατήσει μια σοβαρή στάση και να ενημερώνει υπεύθυνα την αντιπολίτευση,  εάν είναι δυνατόν εκ των προτέρων. Ας μας πει πότε μπήκε η ιστορία της επωνυμίας “ Μακεδονία του Ίλιντεν” στο τραπέζι, πώς αυτό προχώρησε και δεν σταμάτησε αμέσως, πως και εάν ο Πρωθυπουργός μπήκε σε συζήτηση τηλεφωνική ή άλλη συνομιλία,  επί τη βάσει αυτού του ονόματος. Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Κατά τα άλλα,  τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή πολύ λίγο τις υπολογίζω.

  • Πολύ σωστά λέτε τον Κουφοντίνα δολοφόνο. Ώρες - ώρες ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δείχνει εντυπωσιακή και απαράδεκτη ανοχή,  όπως και η κυβέρνηση που αυτή είναι συνταγματικά υπεύθυνη. Αν θέλετε, η κυβέρνηση δείχνει μια απαράδεκτη στέρηση στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και του δικαιώματος του κάθε πολίτη, κυρίως του πιο αδύναμου, γιατί αυτός χρειάζεται προστασία. Δε φροντίζει η κυβέρνηση να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη ζωή, στην περιουσία και στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών. Δείχνει ένα τεράστιο έλλειμμα και το βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά και με εντονότερο ρυθμό. Είναι απολύτως απαράδεκτο και τη συνολική ευθύνη την έχει ο Πρωθυπουργός, όχι ο τάδε ή ο δείνα Υπουργός. Αυτή η τακτική έχει κρατήσει πάρα πολλούς μήνες.

  • Όταν η Αστυνομία έχει σαφώς την αντίληψη ότι η πολιτική ηγεσία δεν επιδιώκει την εφαρμογή της νομιμότητας, από εκεί και πέρα θα ήμασταν εκτός πραγματικότητας να περιμέναμε από την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει κάτι εναντίον της πολιτικής ηγεσίας,  η οποία εκφράζεται ποικιλοτρόπως. Όσες φορές άλλωστε οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους βρήκαν τον μπελά τους. Αυτή είναι η αλήθεια, το ξέρουμε και το έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Βεβαίως δεν είμαι καθόλου έτοιμος να πω ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε σωστά τη δουλειά της στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, όμως υπάρχει ευθύνη και η ευθύνη δεν είναι του Έλληνα αστυνομικού. Η ίδια Αστυνομία ήταν επί των ημερών μου, η ίδια είναι και τώρα. Η Αστυνομία τότε έκανε τη δουλειά της, η Αστυνομία τώρα δεν κάνει τη δουλειά της. Τι άλλαξε; Η ηγεσία. Άρα λοιπόν,  με μια απλή μέθοδο αριθμητικής μπορεί να καταλήξει κανείς στο ποιος είναι  υπεύθυνος για την αλλαγή αυτής της στάσης. Δεν θέλει φιλοσοφία. Εγώ δεν μπορώ να αποδείξω τι εντολές παίρνει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. όταν συνομιλεί με τον Υπουργό και τι εντολές του διαβιβάζει η κυβέρνηση και ούτε είμαι έτοιμος να πω ότι Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είναι άμοιρος ευθυνών,  γιατί πάντα ο Ανώτερος Αξιωματικός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση της παραίτησης. Όμως είναι φανερό τι πολιτικές κατευθύνσεις παίρνει. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία.

  • Αυτό το οποίο κάναμε χτες νομίζω ήταν μια προσπάθεια να συνδέσουμε την ημέρα του περιβάλλοντος, ημέρα εξαιρετικά σημαντική, με το περιβάλλον ιδίως της Ελλάδας,  το οποίο έχει και συγκεκριμένες οικονομικές ιδιομορφίες στον ρόλο του Τουρισμού, στο ΑΕΠ της χώρας, κλπ. Προσπαθήσαμε να συνδέσουμε την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, τι σημαίνει για τη ζωή του και κυρίως με δύο πολύ συγκεκριμένα θέματα: Την προστασία της θάλασσας σε σχέση με το ατύχημα που συνέβη πέρσι στον Σαρωνικό,  όπου φάνηκε ξεκάθαρα η αδυναμία της συγκεκριμένης κυβέρνησης να ανταποκριθεί και να αποτρέψει την μόλυνση και την προστασία των ορεινών όγκων της Αθήνας, αλλά και την προστασία των δασών της χώρας. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση.



Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθήνας της  Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Δένδιας  για τον κίνδυνο εκδήλωσης καταστροφικών πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι, λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας και της  ελλιπούς προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα σε μέσα,   στην εκδήλωση –συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου, με θέμα  «Περιβάλλον, η ζωή μας,  η πρότασή μας!»,  με ειδικούς  επιστήμονες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης,  εθελοντές και νέους, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος και σε αυτήν   έκαναν παρέμβαση σε απευθείας σύνδεση οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Βάρης  -  Βούλας  - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η συζήτηση μεταδόθηκε απευθείας στο διαδίκτυο, ενώ όσοι συμμετείχαν σε αυτήν από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή,  είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους με email.


«Είναι πολύ κρίμα που μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι έχει μέσα στα στελέχη της και Υπουργό που προέρχεται από κόμμα με μόνο προγραμματικό λόγο την προστασία του περιβάλλοντος,  δεν παίρνει στην πραγματικότητα κανένα μέτρο, ούτε θεσμικό,  όπως το Προεδρικό Διάταγμα που ανέφερε ο Δήμαρχος για την Προστασία του Υμηττού αλλά και κανένα μέτρο βελτίωσης της πολιτικής προστασίας, της ενίσχυσης των μηχανισμών του Κράτους και ετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.  Σας προλέγω με κάθε βεβαιότητα ότι αν βασιστούμε στις υπάρχουσες δυνατότητες και δεν βοηθήσει ο καιρός, η υγρασία, η τύχη και οι εθελοντές, κινδυνεύουμε το καλοκαίρι να πάθουμε πολύ μεγάλη ζημιά» προειδοποίησε ο κ. Δένδιας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών καταστροφών και προβλημάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:    

«Εδώ στην πατρίδα μας τα προβλήματα είναι άμεσα και καθημερινά και απαιτούν προστασία του δασικού μας πλούτου, του θαλάσσιου περιβάλλοντός μας. Παρά ταύτα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει. Θυμίζω το ναυάγιο στο Σαρωνικό, όπου  ρυπάνθηκε όλος ο κόλπος σε τεράστια απόσταση από το σημείο του ναυαγίου.  Εάν πάτε τώρα στην πατρίδα μου την Κέρκυρα θα δείτε τους δρόμους όλους γεμάτους με σκουπίδια,  με την πιθανότητα μόλυνσης να είναι μεγάλη  και τη βλάβη στον Τουρισμό ασύλληπτη».

Ο κ. Δένδιας ανάφερε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία  ως κόμμα που ετοιμάζεται να κυβερνήσει  διαθέτει ατζέντα για το περιβάλλον και ότι  ο  ίδιος ο πρόεδρός του, Κυριάκος Μητσοτάκης,  ενδιαφέρεται ενεργά για το ζήτημα.  «Μαζί με τον τωρινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως βουλευτές,  είχαμε καταψηφίσει την προσπάθεια αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος θεωρώντας ότι ο δασικός πλούτος της χώρας είναι κάτι απόλυτα άξιο προστασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο φιλικός στο περιβάλλον αρχηγός που είχε η Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή και έχε ασχοληθεί με το ζήτημα επί χρόνια. Έχουμε μια στέρεη παράδοση αλλά και μια σημερινή ηγεσία που είναι ευαίσθητη για το περιβάλλον και νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά σε αυτό» υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. 


Ο κ. Δένδιας επέκρινε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη των Παρισίων  για τα μέτρα αποτροπής της Κλιματικής Αλλαγής και τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, ζητήματα για τα οποία ανέφερε: «Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συνθήκη πρόσφατα δημιουργώντας μια ακόμη κρίση και από την άλλη έχουμε άλλες παραμέτρους, για εμένα εξαιρετικά ανησυχητικές,  στη γειτονιά μας. Στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει ένα πυρηνικό εργοστάσιο ξεπερασμένης σοβιετικής τεχνολογίας, ενώ και οι Τούρκοι φτιάχνουν επίσης ένα. Είμαι φανατικός εχθρός της πυρηνικής τεχνολογίας, θεωρώ ότι μετά το Τσερνόμπιλ οποιοδήποτε επιχείρημα υποστήριξής της υπήρχε έχει αδυνατίσει εξαιρετικά. Η τελευταία ιστορία στην Ιαπωνίας και όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι το ρίσκο είναι μικρό μεν, αλλά καθόλου αποδεκτό μεν».








Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι τέσσαρα (24) χρόνια, στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, προβάλλει με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό της Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενείται στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολαμβάνει όμως Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διαγράφει απο την γέννησή της μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε εξ αιτίας αυτού,ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσι τεσσάρων ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024

ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024
ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2024