"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ημερίδα με θέμα:
 «Ψηφιακή Οικονομία: Επιταχυντής για την περιφερειακή ανάπτυξη»

 


Αθήνα, 31 Μαΐου 2018
 
Dear Mariya, dear Commissioner, κύριε Περιφερειάρχα, κυρίες και κύριοι, αγαπητή Μαρία, συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας σημερινής εκδήλωσης με αντικείμενο την ψηφιακή οικονομία ως επιταχυντή για την περιφερειακή ανάπτυξη. Και θέλω να σας πω, κ. Επίτροπε, πόσο χαιρόμαστε που σας έχουμε σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Σας ακούσαμε να μιλάτε και να παρουσιάζετε, όχι απλά το σημαντικό έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αλλά και μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα, για το πώς η Ευρώπη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση, η οποία ήδη συντελείται.

Πράγματι -και θέλω να το πω αυτό- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτω από την ηγεσία της κυρίας Γκάμπριελ, πέτυχε πολύ σημαντικά βήματα στη δημιουργία και στην ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς, πολλά από τα οποία βιώνουμε και εμείς καθημερινά ως καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Αναφέρθηκε η κυρία Επίτροπος στο ζήτημα του roaming. Και, βέβαια, στο ζήτημα της πολύ τολμηρής και δύσκολης στην εφαρμογή του κανονισμού GDPR, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που υποχρεώνει επιχειρήσεις, αλλά και πολιτικούς οργανισμούς, πολιτικά κόμματα σε μια σημαντική αναπροσαρμογή για το πώς αντιλαμβανόμαστε την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μας.

Δεν μίλησε, όμως, μόνο για αυτά. Μίλησε, κυρίως, για το κοινό ψηφιακό μας όραμα ως Ενωμένη Ευρώπη. Ένα όραμα, το οποίο, για πρώτη φορά, υποστηρίζεται -τουλάχιστον στην πρόταση της Επιτροπής- από πολύ σημαντικούς πόρους 9,1 δις ευρώ. Ένα καινούργιο εργαλείο για ψηφιακές πολιτικές σε τομείς αιχμής, όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, πολύ σημαντικά αντικείμενα τα οποία απαιτούν περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία. Δεν θα αναλωθώ, κυρίες και κύριοι, στο να επαναλάβω πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα και σίγουρα. Έχουν ήδη ειπωθεί από τα δύο εξαιρετικά πάνελ, τα οποία σας μίλησαν πριν από λίγο.


Θα πω μόνο ότι η ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού υποχρεώνει, όχι απλά την Ευρώπη, αλλά ειδικά τη χώρα μας, σε μια απόλυτη επαναξιολόγηση των κεντρικών μας προτεραιοτήτων. Αυτά τα οποία κάποτε ήθελαν μια γενιά για να γίνουν, τώρα μπορούν να γίνουν σε πέντε χρόνια. Η δε ταχύτητα απόκλισης των ψηφιακών ουραγών από τους ψηφιακούς πρωτοπόρους θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Και δεν έχουμε ως χώρα καμία πολυτέλεια να χάσουμε το τρένο της 4ης  βιομηχανικής ψηφιακής επανάστασης. Δυστυχώς, τα πραγματικά δεδομένα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Ξεκινάμε από μια πολύ χαμηλή βάση: το ότι στο δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, στο DESI, η Ελλάδα βρέθηκε στην 27η θέση από την 26η στην οποία ήταν και σε όλους τους επιμέρους δείκτες με πολύ λίγες εξαιρέσεις, δυστυχώς οι επιδόσεις μας είναι πενιχρές, την ίδια στιγμή που άλλες χώρες με χαμηλότερο -και θέλω να το τονίσω αυτό- κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. από την πατρίδα μας, χώρες που είναι πιο φτωχές από μας, έχουν κάνει άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οικονομιών, αλλά και των κοινωνιών τους. Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία και η Βουλγαρία, χώρα την οποία εκπροσωπεί η κυρία Επίτροπος. Έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Δυστυχώς, εμείς έχουμε μείνει πίσω. Και αυτό προφανώς αυξάνει και τις ευθύνες τις οποίες έχουμε ως πολιτικές ηγεσίες, ως Νέα Δημοκρατία.

Ελπίζουμε ως η επόμενη Κυβέρνηση -με την εμπιστοσύνη των πολιτών αυτού του τόπου- στο να καταστήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας μια κεντρική και οριζόντια πλατφόρμα, η οποία θα καθορίζει όλες τις επιμέρους πολιτικές μας. Όλες οι πολιτικές μας πρέπει να έχουν και μια ψηφιακή διάσταση. Και όλοι οι τομείς, στους οποίους η χώρα μας διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα μπορούν κατεξοχήν να ωφεληθούν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αναφέρω ενδεικτικά τέσσερις  τομείς που αναφέρθηκαν και πριν στη συζήτηση:

Τουρισμός: παραπάνω από τις μισές κρατήσεις πια γίνονται online, όλο το μοντέλο της αλυσίδας κρατήσεων και πληροφορίας στον τουρισμό έχει μετακινηθεί στο διαδίκτυο. Πολιτισμός: πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το σημαντικότατο πολιτισμικό μας απόθεμα και πώς δεν θα είμαστε απλά στο 1,6%  του ψηφιοποιημένου καταγεγραμμένου πολιτιστικού μας αποθέματος, αλλά πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ψηφιακή τεχνολογία για να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας και να τον συνδέσουμε με το τουριστικό μας προϊόν -κεντρική προτεραιότητα για τη ΝΔ. Έξυπνη γεωργία: τι σημαίνει τεχνολογία, τι σημαίνει η αγροτεχνολογία και πώς η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα άλμα παραγωγικότητας στον πρωτογενή μας τομέα. Ενέργεια: τι σημαίνουν μεταφορές, τι σημαίνουν τα έξυπνα αποκεντρωμένα δίκτυα, πώς θα μετακινηθούμε από ένα μοντέλο κεντρικών παραγωγών ενέργειας σε ένα μοντέλο αποκεντρωμένων παραγωγών ενέργειας που θα πουλάνε και θα αγοράζουν ενέργεια μέσα από έξυπνα σπίτια, έξυπνους μετρητές και διασυνδεδεμένα δίκτυα.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις τεράστιες ευκαιρίες, οι οποίες ανοίγονται μπροστά μας. Δεν θα επαναλάβω εκτενώς πράγματα, τα οποία είχα την ευκαιρία να πω, στην πρόσφατη ομιλία, την οποία έκανα στον ΣΕΠΕ, με αφορμή την παρουσίαση, την αναλυτική παρουσίαση της στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα σταθώ όμως επιγραμματικά και σύντομα σε κάποιες κεντρικές προτεραιότητες τις οποίες θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία και σήμερα εδώ πέρα στην Θεσσαλονίκη να αναδείξω.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την οριζόντια υλοποίηση πολιτικών. Στο παρελθόν ενώ είχαμε καταφέρει να εκτελέσουμε κάποια σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, η αλήθεια είναι ότι παρότι διαχειριστήκαμε  πολλούς πόρους, τα αποτελέσματα συνολικά ήταν πενιχρά. Αυτό συνέβαινε κατά την άποψή μου γιατί δεν υπήρχε ένας ενιαίος έλεγχος και μια κεντρική πολιτική κατεύθυνση η οποία να αντιμετωπίζει την ψηφιακή ατζέντα οριζόντια και όχι απλά στο πλαίσιο ενός Υπουργείου. Ήμουν πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ξέρω ακριβώς τι σημαίνει να δουλεύει η δημόσια διοίκηση σε σιλό και ο καθένας να είναι ο ιδιοκτήτης των δικών του πληροφοριακών συστημάτων, να μην μιλάει τίποτα με κανέναν και να βρισκόμαστε διαρκώς να επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια έργα χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς κάνει συνολικά η δημόσια διοίκηση. Αυτό αλλάζει λοιπόν, και αλλάζει με την θέσπιση ενός Υπουργού Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, δίπλα στο πρωθυπουργικό γραφείο, που θα έχει τον κεντρικό συντονισμό όλης της ψηφιακής ατζέντας, όχι μόνο του ψηφιακού μετασχηματισμού   της δημόσιας διοίκησης, αλλά του συνολικού ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Αν δεν γίνει αυτό σε οριζόντιο κεντρικό επίπεδο, σε επίπεδο Πρωθυπουργού θα αποτύχουμε. Δεν είναι απλά δουλειά ενός Υπουργείου μόνο, είναι δουλειά του Πρωθυπουργού  και του πρωθυπουργικού γραφείου, να γίνει αυτή η πολιτική και να εφαρμοστεί οριζόντια.

Δεύτερη προτεραιότητα -δεν θα αναφερθώ εκτενώς σ αυτή- είναι τα δίκτυα. Δίκτυα υψηλής ταχύτητας, είμαστε πολύ πίσω δυστυχώς ακόμα. Είναι κάτι το οποίο θα λυθεί σε συνεργασία πρωτίστως με τον ιδιωτικό τομέα και σε συνδυασμό σε κάποια συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα, όπως το rural broadband, το οποίο είχε ξεκινήσει και επί των δικών μας ημερών, το οποίο θα μας επιτρέψει σε περιφερειακό επίπεδο να μην έχουμε  περιοχές της χώρας μας, που να μην έχουν τεχνολογική προσβασιμότητα.

Τρίτο πολύ μεγάλο ζήτημα, το ζήτημα των δεδομένων. Μιλήσαμε για τη μια πτυχή των δεδομένων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και πράγματι η Ευρώπη βγαίνει στην πρώτη γραμμή της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή εδώ και έξι μέρες του GDPR, του σχετικού κανονισμού που έχει υποχρεωτικά χαρακτηριστικά για όσους δεν το γνωρίζουν -απαιτείται και μια συμπληρωματική εθνική νομοθεσία αλλά το πλαίσιο του κανονισμού είναι δεσμευτικό για όλους μας. Υπάρχει και η άλλη πτυχή όμως, τα ανοικτά δεδομένα, τα open data. Στο Υπουργείο έδωσα μεγάλο αγώνα, για το πως θα διαθέσουμε δεδομένα της δημόσιας διοίκησης, που δεν είναι προσωπικά, στην κοινωνία και στην επιχειρηματική κοινότητα, προς αξιοποίηση για την ανάπτυξη καινούργιων εφαρμογών και καινούριων καινοτομιών. Είναι κάτι το οποίο πολύ και πρέπει και εμείς ως Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη συνολικά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτής της πολιτικής.

Τέταρτη και ίσως σημαντικότερη για μένα προτεραιότητα και χαίρομαι που σε αυτό ταυτιζόμαστε με την Επίτροπο: δεξιότητες, γνώσεις, τεχνογνωσία. Δεν θα μιλήσω πολύ, τα είπε και ο κύριος Μπίλιας για  για το τι γίνεται σήμερα στα Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα και για το τεράστιο κενό αυτή τη στιγμή, δουλειάς που γίνεται σε πολλά Ιδρύματα τα οποία ασχολούνται με την τεχνολογία και το πόσο λίγη επικοινωνία έχουν με την αγορά. Αυτό είναι μια συνολική πολιτική, την οποία εμείς πρέπει να γεφυρώσουμε: το πώς θα φέρουμε τα Ακαδημαϊκά μας Ιδρύματα κοντά στην πραγματική οικονομία.

Θα μιλήσω για δύο διαστάσεις του θέματος που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Τι κάνουμε με τη διδασκαλία προγραμματισμού στα σχολεία, πώς εξοικειώνουμε τα παιδιά μας από μικρή ηλικία σε γνώσεις, σε γλώσσα προγραμματισμού. Οι γλώσσες σήμερα δεν είναι μόνο τα Αγγλικά, τα Γαλλικά ή τα Κινέζικα: είναι και ο προγραμματισμός μια γλώσσα, ένας τρόπος σκέψης, και απαιτεί εξοικείωση σε νεαρή ηλικία. Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτό για τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε τα παιδιά μας. Και δεύτερη πολύ σημαντική πρωτοβουλία για μένα, αυτό που ονομάζουμε retraining ή reskilling, το πώς θα πάρουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουνε μια τεχνολογική υποδομή, είναι παραδείγματος χάριν απόφοιτοι Μαθηματικού ή Φυσικοί ή Χημικοί και μπορεί να προσβλέπουνε σε μια θέση εργασίας σε ένα σχολείο και να τους επανεκπαιδεύσουμε σε προγραμματισμό. Αυτό μπορεί να γίνει, εγώ οραματίζομαι και θέλω να υλοποιήσω ένα πρόγραμμα για 50.000 τέτοιους ανέργους αποφοίτους, οι οποίο έχουνε μια βασική εξοικείωση με την τεχνολογία και οι οποίοι μέσα σε προγράμματα τριών έως έξι μηνών θα μπορούν να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για να κάνουνε έναν ουσιαστικό μετασχηματισμό και να τους ανοίξει μια καινούρια καριέρα μέσα από απασχόληση σε θέσεις οι οποίες είναι καλά πληρωμένες και στις οποίες όπως είπε και η Επίτροπος έχουμε τεράστιο έλλειμμα. Θα μας λείπουνε 500.000 ειδικοί στο ευρύτερο κομμάτι της τεχνολογίας. Ειδικά προγραμματιστές. Τι θα κάνουμε; Ή θα τους εισάγουμε από άλλες χώρες ή θα τους διαμορφώσουμε εμείς οι ίδιοι. Θα τους εκπαιδεύσουμε ή θα τους επανεκπαιδεύσουμε. Και πιστεύω πολύ στην ταχύρρυθμη επανεκπαίδευση με πιστοποίηση. Είναι για μένα μια κεντρική επιλογή.

Πέμπτη προτεραιότητα τα μεγάλα έργα υποδομής, τα έργα κορμού του Δημοσίου. Αυτό που λέμε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Υπάρχουν μια σειρά από έργα κορμού τα οποία αποτελούν την απαραίτητη βάση, το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτιστεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Ξεκινώ με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που δεν τις έχουμε ακόμα. Επιτρέπουν στην ουσία μια πιστοποίηση από απόσταση και ταυτόχρονα με ψηφιακή υπογραφή τη δυνατότητα να κάνει κανείς οικονομικές συναλλαγές. Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων. Ηλεκτρονικό εισιτήριο τουριστικών χώρων μαζί με ενιαία τουριστική πύλη. Απόλυτη αναβάθμιση του «Ερμή» που είναι η βασική πύλη εισόδου για δημόσιες υπηρεσίες, η οποία σήμερα είναι παντελώς απαξιωμένη.

Έκτη προτεραιότητα το πώς θα κάνουμε αυτά τα έργα με ευέλικτες και διαφανείς διαδικασίες και με ανάθεση έργων πληροφορικής μέσα από συμβάσεις – πλαίσιο. Όπως τα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση: δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Δε χρειάζεται μονίμως να περνάνε χρόνια και χρόνια για να προκηρύξουμε ένα έργο και μετά να διαπιστώνουμε ότι αφού το έχουμε εκτελέσει, το έργο είναι παντελώς απαξιωμένο.

Και 7η προτεραιότητα, τι κάνουμε για το οικοσύστημα των start ups, digital innovation hubs και μακάρι να αποκτήσουμε και στη Θεσσαλονίκη ένα τέτοιο πραγματικό πόλο καινοτομίας, ο οποίος θα έπρεπε να αποτελεί για μένα κεντρική περιφερειακή προτεραιότητα, ώστε τα οικοσυστήματα αυτά μέσα από ενιαίες υποδομές να μπορούν να δρουν και να αναπτύσσονται. Τι θα κάνουμε ως πολιτικοί για την υποστήριξη των start ups; Προέρχομαι επαγγελματικά από αυτό το χώρο. Έχω πολύ ξεκάθαρη άποψη για το τι σημαίνει να ενισχύουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα με κίνητρα, με φορολογικές απαλλαγές, με μείωση των εισφορών -χαίρομαι που αναφέρθηκε σε αυτό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, είναι τεράστιο πρόβλημα, ειδικά για τις επιχειρήσεις της τεχνολογίας που χάνουνε κόσμο σήμερα στο εξωτερικό γιατί το κόστος είναι δυσβάστακτο για πολλές επιχειρήσεις. Αυτό έρχεται και κουμπώνει με τη γενική μας πολιτική για μια αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Θα σταματήσω εδώ γιατί σήμερα ο λόγος ανήκε στην Επίτροπο και θέλω και πάλι να την ευχαριστήσω για την παρουσία της σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να γνωρίζει ότι τη στηρίζουμε και στηρίζουμε το έργο της. Και να γνωρίζει επίσης ότι με τη βοήθεια των Ελλήνων η επόμενη κυβέρνηση αυτού του τόπου θα είναι μια κυβέρνηση, η οποία θα θέσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας σε απόλυτη προτεραιότητα και μια κυβέρνηση η οποία θα θελήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διαμόρφωση των καινούριων ψηφιακών πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην είμαστε μόνο ουραγοί και καταναλωτές Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως είμαστε συνήθως. Μας έρχονται τα πράγματα εδώ, χωρίς να παίζουμε εμείς κανέναν ρόλο, αλλά να συνδιαμορφώνουμε και αυτές τις πολιτικές με γνώμονα τι είναι καλό για την Ευρώπη και φυσικά τι είναι καλό για τη χώρα μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας.
Αθήνα,31-05-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυγενάκηςαπό Ηράκλειο:«Για μια αυτόνομη και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση, που δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών»

 

Ανοικτός διάλογος με στελέχη της Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης

 

«Η ΝΔ θέλει μια αυτοδιοίκηση αυτόνομη και αποτελεσματική, που δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών»,δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχητης Κρήτης, το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαΐου 2018, στο Ηράκλειο.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Εμείς, πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας».

 

Αναφορικά με την απλή αναλογική ο Γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ.επέκρινε τις κυβερνητικές πολιτικές λέγοντας πως: «Ψήφισαν την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές για να προκαλέσουν ακυβερνησία στη Χώρα και ετοιμάζονται να ψηφίσουν απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να σύρουν και την Αυτοδιοίκηση στο χάος. … Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Διότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με το νόμο που ισχύει και θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει αμέσως και το  νόμο για τις εθνικές και το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

 

Σχετικά με το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο toy 2019 ο κ. Αυγενάκης σχολίασε πως: «Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και μόνο ένας βαθιά νοσηρός καιροσκοπισμός θα επέτρεπε ένα τέτοιο σενάριο. Φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους».

 

Στη συνέχεια, επεσήμανε πωςο «Κλεισθένης Ι»:«αποτελεί μια κάλπικη μεταρρύθμιση. …Φοβούμαι ότι ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης είναι να σας οδηγήσει σε ακυβερνησία, να πάρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά  όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. … Χαρακτηριστικό είναι ότι το μείζον θέμα του καθορισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύΤοπικής Αυτοδιοίκησης - Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Κράτους. Λείπει, παντελώς η βούληση για πραγματική Αποκέντρωση και Διοικητική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ενώ διαφαίνεται και προσπάθεια χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΣ, με την αλλαγή τρόπου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ασαφή κριτήρια), τον έλεγχο του Επόπτη Νομιμότητας (ορισμό από τον Υπουργό)και την προσθήκη νέων διατάξεων περί Εποπτείας».

 

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο αναφέροντας πως «ο“Κλεισθένης Ι” επιχειρεί να “τιθασεύσει” την Αυτοδιοίκηση προωθώντας ένα αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης.Εμείς ως Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού έχουμε κάνει τεκμηριωμένες προτάσεις μετά από διαβούλευση στα συνέδρια μας για μία μεταρρύθμιση που θα προωθεί την αποκέντρωση με ταυτόχρονη ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, αλλά καμία δεν ελήφθη υπόψιν» και επισήμανε πως«δεν υπάρχει βάση συζήτησης σε ένα νομοσχέδιο που πισωγυρίζει τη χώρα, δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, για να επιτελέσει το έργο του, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών».

 

Ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης«εκτίμησε ότι με το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που φέρνει η κυβέρνηση θα επιχειρηθεί ο έλεγχος των Περιφερειών και των Δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών. Με το σύστημα της απλής αναλογικής θα υπάρξει “ακυβερνησία”», ενώ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος της Ν.Δ. για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση «θα αφορούν την αλλαγή της απλής αναλογικής, κατάργηση του νομοσχεδίου, βραχυπρόθεσμες αλλαγές που αφορούν το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων Κράτους- Αυτοδιοίκησης, την επανεξέταση του θεσμού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, την απλοποίηση και ενίσχυση των διαδικασιών στην Αυτοδιοίκηση, την δημιουργία ταμείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αξιοποίηση Δημόσιας περιουσίας, την μεταφορά των Κέντρων Υγείας στους ΟΤΑ, την αξιολόγηση του προσωπικού, νέα οργανογράμματα και σύστημα κινητικότητας, αλλά και οικονομική ανεξαρτησία ως μακροπρόθεσμος στόχος».

 

Η εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειοαποτέλεσε τηνένατημιας σειράς συσκέψεωνστο πλαίσιο του πραγματικούδιαλόγου μεαυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες που ανοίγει η ΝΔ, ενόψει της κυβερνητικής πρότασης που περιλαμβάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

ΤηνΚυριακή 3Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημαθα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις με στόχο την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας.

 

Σχολιάζοντας την βούληση της κυβέρνηση να εφαρμοστεί απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, τόνισε πως οι Δήμοι από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα οδηγηθούν σε ακυβερνησία καθώς θα υπάρχει αδυναμία συνεννόησης και συνεργασιών. «Χτίζονται αναποτελεσματικές δομές οι οποίες θα επιδεινώνουν τα προβλήματα των δημοτών μας» σημείωσε.

 


Αθήνα, 26 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα “Kontra News της Κυριακής” και στη δημοσιογράφο Σοφία Λιάκου.

Πώς ερμηνεύετε ότι πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο σας επιδοκίμασαν την επίθεση στον Μπουτάρη;

Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση στον κ. Μπουτάρη αποδοκιμάσθηκε από την πρώτη στιγμή από το κόμμα μας, χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις. Αν εννοείτε πρόσωπα που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και δεν ανήκουν πλέον σε αυτήν θα πρέπει να απευθυνθείτε στα ίδια, ενώ είναι προφανές ότι απειροελάχιστες περιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούν να εκφράζουν ένα μεγάλο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εντελώς απαράδεκτη όχι μόνο η άσκηση φραστικής και σωματικής βίας εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά και η ανοχή σε αυτήν από οπουδήποτε και εάν προέρχεται. Αρκετά έχει τραυματισθεί η ελληνική κοινωνία από τη βία των «αγανακτισμένων», αλλά και των γνωστών νεοναζιστικών στοιχείων, για να συνεχίζονται τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα και σήμερα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, δυστυχώς, είναι μία ακόμη απόδειξη της ανομίας που επικρατεί στη χώρα και της διάλυσης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, από την οποία επωφελούνται πάσης φύσεως ακραία στοιχεία.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το χρόνο των εκλογών; Τι σηματοδοτούν οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα;

Εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή, καθώς τα μέτωπα είναι ανοικτά σε όλους τους τομείς (και όχι μόνο στην οικονομία). Οι αφορμές συνεπώς για την προσφυγή στις κάλπες δεν λείπουν, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη από 1/1/2019 νέα περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου. Ας μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περίπτωση εισερχόμαστε σε λίγους μήνες στο τελευταίο έτος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, οπότε βρισκόμαστε ήδη σε οιονεί προεκλογικό χρόνο. Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και ευχόμαστε να στηθούν το συντομότερο δυνατό κάλπες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «οργώσει» άλλωστε ολόκληρη τη χώρα και έχει ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες όλων των γεωγραφικών περιφερειών και όλων των κοινωνικών τάξεων.

Τι θα αλλάξει με εσάς στην εξουσία;

Το πρώτο που θα αλλάξει είναι το ήθος και το ύφος της άσκησης της εξουσίας. Με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει αυτή η έκπτωση στην ποιότητα του πολιτικού λόγου και αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που βιώνουμε, για το οποίο την κύρια – αν όχι την απόλυτη - ευθύνη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι εμείς πιστεύουμε σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δικής μας ιδιοκτησίας και όχι σε ένα πρόγραμμα φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών που με τη συνυπευθυνότητα των εταίρων εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, ούτε σε ένα πρόγραμμα το οποίο φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις στα όρια της εκμετάλλευσης της συγκυρίας από τους δανειστές (όπως στην υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια). Τρίτον, εμείς τις θέλουμε τις επενδύσεις, ώστε να προσελκύσουμε κεφάλαια στη χώρα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Σε αντίθεση με τους σημερινούς κυβερνώντες δεν τις θεωρούμε αναγκαίο κακό, ούτε τις πολεμάμε υπογείως.

Βλέπετε πιο κοντά τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής;

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος. Αλλά έχουμε διευκρινίσει εγκαίρως ότι αποσυνδέουμε το ζήτημα της αυτοδυναμίας από το ενδεχόμενο συνεργασίας με όσες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις επιθυμούν να συμβάλλουν στην πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση. Επαναλαμβάνω, όμως: Πρέπει να το επιθυμούν και οι ίδιες…

Οι κόκκινες γραμμές του κόμματός σας για το Σκοπιανό παραμένουν αδιαπραγμάτευτες; Ποιους λάθος χειρισμούς καταλογίζετε στον Αλέξη Τσίπρα;

Έχω επισημάνει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα και ότι η κύρια απειλή σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας βρίσκεται στα ανατολικά της. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι επιτρέπονται τέτοια τραγικά λάθη στη διαπραγμάτευση, όπως η αρχική αποδοχή ως θέματος προς συζήτηση της ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν», που προκάλεσε δικαιολογημένα μεγάλες αντιδράσεις. Αλλά και γενικότερα, η κυβέρνηση δείχνει να μπήκε σε αυτή τη διαπραγμάτευση με διάθεση υποχώρησης από τις πάγιες εθνικές θέσεις, το οποίο ήταν μεγάλο λάθος τακτικής. Πρώτα λαμβάνεις και εν συνεχεία αποφασίζεις εάν και πού μπορείς να υποχωρήσεις, ιδίως αν η άλλη πλευρά έχει περισσότερους λόγους από εσένα για να επιδιώκει την επίτευξη της συμφωνίας. Παρατηρώ επίσης ότι μάλλον υποτιμά η κυβέρνηση τον κίνδυνο που συνιστά ο αλυτρωτισμός στη γειτονική χώρα, όπως και το ζήτημα των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών.

Ποια είναι η δική σας εικόνα για τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος; Πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα με το ρόλο του;

Το ΔΝΤ κακώς μπήκε σε ένα πρόγραμμα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό αποτέλεσε ένα εξαρχής λάθος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια δεν μπορούσε να αλλάξει. Ελπίζω ότι θα έχουν μελετηθεί ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα για την περίπτωση της οριστικής αποχώρησης του Ταμείου, ώστε να μην δημιουργηθεί αβεβαιότητα στις αγορές, παραμονές της εξόδου σε αυτές. Γενικότερα, ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα θελήσει να παίξει «πόκερ» με το θέμα της εξόδου, επιστρέφοντας στις προσφιλείς της μεθόδους του παρελθόντος και ότι θα έχουν μελετηθεί όλες οι παράμετροι. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε με υψηλό κόστος δανεισμού έναντι μιας εξόδου που μόνο «καθαρή» δεν θα είναι, καθώς θα συνοδεύεται από σκληρή εποπτεία και ήδη προσυμφωνημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέτρα.

Ανησυχείτε ότι τα νέα κόμματα θα κλέψουν ψήφους από εσάς;

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να έχει αυτοπεποίθηση και να μην ετεροπροσδιορίζεται. Είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και διεκδικούμε τη νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα στη βιώσιμη ανάπτυξη και επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης. Τα σενάρια και οι «ευσεβείς πόθοι» των αντιπάλων μας δεν πρέπει να μας απασχολούν.

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη 
στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος 

 

Αθήνα, 31 Μαΐου 2017
 
Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα του Μνημονίου. Δυστυχώς, όμως, η επόμενη μέρα του Μνημονίου μικρή διαφορά θα έχει από την προηγούμενη. Όσες τελετές και πανηγύρεις και αν στήσει αυτή η κυβέρνηση. Όσες δηλώσεις και αν κάνουν τα στελέχη της και ο πρωθυπουργός περί δήθεν καθαρής εξόδου. Διότι πώς μπορεί να χαρακτηριστεί «καθαρή» μια έξοδος όταν θα έχουμε, μετά τη λήξη του προγράμματος, τα εξής:
 
  1. Περικοπή μιας ακόμη σύνταξης για τους συνταξιούχους το 2019.
  2. Απώλεια ενός μισθού για τους μισθωτούς το 2020 με τη μείωση του αφορολόγητου.
  3. Στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3.5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060.
  4. Τον SSM αφεντικό στις τράπεζες για 35 χρόνια.
  5. Το Υπερταμείο εδώ με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου για 98 ακόμη χρόνια.
  6. Και φυσικά θα έχουμε την αυξημένη μεταμνημονιακή εποπτεία στην οποία έχει αναφερθεί ο κ. Τσακαλώτος, την οποία δεν έχουν, βεβαίως, χώρες όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Σας ακούγεται αυτό καθαρή έξοδος; Φυσικά η κυβέρνηση αυτή δεν φημίζεται για την αξιοπιστία των λεγομένων της. Και δεν χρειάζεται να πάμε πίσω στις εποχές του σκισίματος των μνημονίων. Αρκεί να πάμε έναν χρόνο πίσω. Και συγκεκριμένα στις ομιλίες του κ. Τσίπρα για την οικονομία εκείνη την περίοδο. Τι υποσχόταν τότε;
 
  1. Γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα.
  2. Ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.
  3. Συμφωνία για μείωση του χρέους.
  4. Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
  5. Μείωση των στόχων των πλεονασμάτων από 3,5% σε 2,5% για το 2019 και σε 2% για το 2020.
 
Πόσα από αυτά υλοποιήθηκαν; Ούτε ένα! Ούτε. Ένα. Η πραγματικότητα, βλέπετε, έχει την κακή συνήθεια να διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η πραγματικότητα είναι πως ενώ είχαμε ξεκινήσει το 2014, να βγαίνουμε από την κρίση, αυτή η κυβέρνηση μας πήγε πίσω. Αυτό δεν είναι κάτι υποκειμενικό. Το λένε τα στοιχεία:
 
  • Mε βάση την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η βιωσιμότητα του χρέους επιβαρύνθηκε σημαντικά την τελευταία τριετία.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών έχουν ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν στα 73 δις.
  • Το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τελευταία, παραμένει σαφώς το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη, και σίγουρα πολύ υψηλότερο από την περίοδο 2013-14, μετά την εκτίναξη που είχε την περίοδο Βαρουφάκη. 
  • Το 2014 η Κομισιόν προέβλεπε πως το ΑΕΠ της χώρας μας θα ήταν 217 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018. Σήμερα προβλέπει ότι θα είναι 183 δισ. ευρώ. 34 δισ. ευρώ χαμένα, δηλαδή. 8.220 ευρώ μείον από το πορτοφόλι κάθε νοικοκυριού, χωρίς να μετράμε καν το τσουβάλι μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.
  • Και πώς τα πήγαμε σε σχέση με χώρες που βρέθηκαν σε αντίστοιχη κατάσταση με εμάς; Την τριετία 2015-2017, η Ιρλανδία αύξησε το Α.Ε.Π. της κατά 13%. Η Κύπρος αύξησε το Α.Ε.Π. της κατά 9.3%. Η Πορτογαλία κατά 6.1%. Η Ελλάδα μόλις κατά 0.9%!
  • Παράλληλα τα capital controls είναι ακόμη εδώ, 3 χρόνια μετά την επιβολή τους, για να βάζουν εμπόδια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να θυμίζουν πως η εμπιστοσύνη στην οικονομία παραμένει απούσα.

Ακόμη και το περιβόητο ζήτημα της ειδικής πιστοληπτικής γραμμής αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης. Προσπάθησαν να αποφύγουν την ευρωπαϊκή πιστοληπτική γραμμή καταφεύγοντας σε μια δική τους κυβερνητική πιστοληπτική γραμμή. Πώς; Με υψηλότερο δανεισμό και σκουπίζοντας τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων και οργανισμών. Και πρόσφατα ο πρωθυπουργός, πριν καν φουντώσει το θέμα της Ιταλίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταφύγει η κυβέρνηση και στην ευρωπαϊκή πιστοληπτική γραμμή. Όχι μία, αλλά δύο πατερίτσες, λοιπόν, ενώ κατά τις κυβερνητικές διακηρύξεις η Ελλάδα δήθεν αφήνει πίσω τα μνημόνια!

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως η πολιτική της τελευταίας τριετίας συνετέλεσε στο να πάνε σε μεγάλο βαθμό χαμένες οι θυσίεςπου έκαναν οι Έλληνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Και δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση μας πήγε πίσω. Είναι πως ακόμη και σήμερα υπονομεύει και τις προοπτικές ανάκαμψης, λειτουργώντας ως βαρίδι για την οικονομία. Με τη λατρεία της για ένα κράτος πατερούλη. Με τις ιδεοληψίες της που την οδηγούν να βάζει εμπόδια στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως βλέπουμε στο Ελληνικό και τις Σκουριές. Με τη λογική της υπερφορολόγησης που την έχει οδηγήσει να επιβάλει 34 νέους φόρους από το 2015 και μετά. Δεν είναι τυχαίο που πέρυσι οι επενδύσεις έφτασαν μόνο τα 20 δις ενώ το 2007, δύο χρόνια πριν την κρίση, ήταν 60 δις! Και ενώ υπολογίζεται πως το επενδυτικό κενό στη χώρα μας για τα επόμενα 6-7 χρόνια είναι περίπου 100 δις, το 2016 είχαμε χαμηλό εικοσαετίας στις επενδύσεις και υψηλό εικοσαετίας στη φορολογία!

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορούμε να εξακολουθούμε να τα κάνουμε όλα ανάποδα και να περιμένουμε ως δια μαγείας κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από τη σημερινή κατάσταση είναι να ξεφύγουμε από τη λογική που μας έφερε εδώ. Τη λογική του να διανείμουμε και όχι να παράγουμε. Και εκεί βρίσκεται η προστιθέμενη αξία μιας πολιτικής αλλαγής. Στην υιοθέτηση πολιτικών που θα βοηθήσουν τις μηχανές της οικονομίας να πάρουν μπροστά. Με βάση την προσέγγιση «λιγότεροι φόροι – μικρότερο δημόσιο – στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται σε όλες τις επιτυχημένες οικονομίες της Ευρώπης. Μόνο η υιοθέτηση αυτού του μοντέλου μπορεί να οδηγήσει σε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και, κατά συνέπεια, σε νέες επενδύσεις και νέες δουλειές.

Τι άλλες προϋποθέσεις υπάρχουν για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία;

Η πρώτη προϋπόθεση είναι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη εντός και εκτός συνόρων. Μια κυβέρνηση στην οποία τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί, θα πιστεύουν στην ανάγκη των διαρθρωτικών αλλαγών και δεν θα τις παρουσιάζουν σαν αναγκαίο κακό. Μια κυβέρνηση που θα θυμίζει Εθνική Ελλάδος, με στελέχη υψηλού, πραγματικά, επιπέδου, από την πολιτική, την επιχειρηματική κοινότητα, και ικανά στελέχη του ιδιωτικό τομέα.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Ένα πρόβλημα που εμποδίζει τις τράπεζες να διοχετεύσουν τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται η οικονομία, και κρατάει σε ομηρία νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση δυστυχώς –με την ανοχή των δανειστών- έχει προωθήσει γραφειοκρατικές λύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα. Η αποτυχία του εξωδικαστικού μηχανισμού που θέσπισε πανηγυρίζοντας η κυβέρνηση είναι ενδεικτική. Διαφημίστηκε ότι θα κάλυπτε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και τελικώς κάλυψε απλώς μερικές δεκάδες! Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2016 συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό το ζήτημα. Μεταξύ άλλων μιλάμε για κίνητρα και κυρώσεις στις τράπεζες προκειμένου να κινηθούν γρήγορα, με μέτρα που δεν θα ωφελούν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με οριζόντιες ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για παρεμβάσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος, που θα απελευθερώσουν ρευστότητα και θα δημιουργήσουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα, καθώς και έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ώστε να μετατρέψουμε τα κόκκινα δάνεια από απειλή σε ευκαιρία για την ελληνική οικονομία.

Η τρίτη προϋπόθεση για να μπει η οικονομία μας σε αναπτυξιακή τροχιά είναι η εγκαθίδρυση ενός πιο ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, σε συνδυασμό με τη θέσπιση κινήτρων για επενδύσεις. Στη Νέα Δημοκρατία, όπως πιθανώς γνωρίζετε, έχουμε δεσμευτεί για μείωση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων από το 29 στο 20%.

Επίσης, μιλάμε αύξηση των αποσβέσεων στις νέες επενδύσεις παγίων σε ποσοστό μέχρι 200%. Έχουμε δεσμευτεί ακόμη για μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2%, όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζομένους, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω. Πρώτος και βασικός στόχος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για αυτό τον λόγο και τα πρόσθετα κίνητρα. Επιπλέον, προτιθέμεθα να καθιερώσουμε τη θεσμοθέτηση της οριζόντιας μεταφοράς φορολογικών ζημιών. Δηλαδή τον συμψηφισμό της ζημιάς με μελλοντικά κέρδη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία και γνωρίζουμε ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που χρειάζεται η χώρα μας απαιτούνται παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς που επηρεάζουν άμεσα την προσέλκυση επενδύσεων. Θα σταθώ σε κάποιους ενδεικτικούς:

Στη δημόσια διοίκηση στηρίζουμε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ, ώστε να ενισχυθεί η αξιοκρατία και να δημιουργήσουμε κίνητρα για ένα πιο αποδοτικό Δημόσιο που θα είναι στο πλευρό του ιδιωτικού τομέα και όχι εναντίον του.

Στη Δικαιοσύνη ενδεικτικά προτείνουμε τη σύσταση ειδικών τμημάτων δικαστηρίων για ορισμένες κατηγορίες υποθέσεων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.Για παράδειγμα, στα πολιτικά δικαστήρια ειδικές κατηγορίες τμημάτων μπορεί να είναι τα τμήματα Διεθνών συναλλαγών, Ανταγωνισμού, Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου, Εμπορικών συμβάσεων και Πτωχευτικού. Έτσι θα έχουμε ταχεία επίλυση σημαντικών υποθέσεων, βελτιωμένη ποιότητα των σχετικών αποφάσεων και, κατά συνέπεια, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Στο ζήτημα της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε έναν νόμο-πλαίσιο στα πρότυπα του 4262/2014 που ακύρωσε αυτή η κυβέρνηση. Ο νόμος αυτός θα απλοποιεί την αδειοδότηση σε όλα τα επιχειρηματικά πεδία και όχι μόνο σε 3, όπως συνέβη με τη ρύθμιση που έφερε η σημερινή κυβέρνηση αφού σταμάτησε την προηγούμενη διαδικασία. Στόχος είναι η αδειοδότηση στις απλούστερες περιπτώσεις να γίνεται ηλεκτρονικά και αυθημερόν. Προτείνουμε, επίσης, να λειτουργούν τα επιχειρηματικά πάρκα ως

Επίσης, στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ξεκάθαρων χρήσεων γης, το οποίο γνωρίζουμε ότι απασχολεί έντονα την επιχειρηματική κοινότητα. Σκοπεύουμε να απλοποιήσουμε άμεσα το σχετικό πλαίσιο, δημιουργώντας συγκεκριμένες διακριτές κατηγορίες χρήσεων γης. Προτείνουμε, λοιπόν, την κατηγοριοποίηση των χρήσεων γης σε 4 πεδία: Κατοικία, Παραγωγικές δραστηριότητες, Ειδικές χρήσεις, Τουρισμός. Ώστε να είναι ξεκάθαρο για τους επενδυτές τι επιτρέπεται πού, και να βάλουμε τέλος στις γκρίζες ζώνες που υπάρχουν σήμερα. Μελετούμε, μάλιστα, τρόπους γιανα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες ψηφιακές υποδομές, ώστε να μπορεί ο κάθε επενδυτής να ενημερώνεται διαδικτυακά γιατις χρήσεις γης που επιτρέπονται σε κάθε περιοχή της χώρας. Παράλληλα, σκοπεύουμε να απλοποιήσουμετην αλλαγή από τη μία χρήση γης στην άλλη όταν πρόκειται για συναφείς χρήσειςκαι να καταργήσουμε την αδειοδότηση για ηπιότερες χρήσεις γης. Στόχος είναι να αφαιρέσουμε περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν, και ενίοτε ακυρώνουν, επενδύσεις που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία.

Τέλος, στην εκπαίδευση έχουμε ως στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε εκπαιδευτικό κέντρο. Γνωρίζουμε, φυσικά, τους περιορισμούς του Συντάγματος. Ωστόσο, στο πλαίσιο του παρόντος Συντάγματος στοχεύομε στη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων. Ώστε να προσελκύσουμε φοιτητές από άλλες χώρες αντί να εξάγουμε κάθε χρόνο φοιτητές και συνάλλαγμα και να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία μας.

Κυρίες και κύριοι, αν θέλουμε να έχουμε πραγματική ελπίδα να γυρίσουμε σελίδα και να εκπλήξουμε ευχάριστα αγορές και επενδυτές, πρέπει πρώτα από όλα να  γυρίσουμε την πλάτη στον λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Να κάνουμε μια στροφή στη σοβαρότητα και να ανοίξουμε τα μάτια μας στις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτή είναι και η ουσία όσων μόλις περιέγραψα. Ένα πρόγραμμα και μια πολιτική πρακτική που θα εκπλήξουν ευχάριστα και θα πείσουν ότι η Ελλάδα γίνεται μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και θα οδηγήσουν στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, που είναι το ήμισυ του παντός στη συνολική προσπάθεια. Δεν απαιτείται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Απαιτείται απλά να εφαρμόσουμε, με σχέδιο και μεθοδικότητα, πράγματα που πέτυχαν αλλού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πετύχουν και στη χώρα μας. Διότι δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος που άφησαν πίσω τους την κρίση και τα μνημόνια.

Δεν έχουμε περιθώριο να καθυστερήσουμε άλλο. Δοκιμάσαμε τους λαϊκιστές με τις μαγικές συνταγές και τα λεφτόδεντρα και το πληρώσαμε ακριβά.Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την υπευθυνότητα και την κοινή λογική. Διότι αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, ο κίνδυνος δεν είναι απλά ότι η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται. Είναι ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό προς το χειρότερο. Με τους νέους να φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό και μια κοινωνία που γηράσκει. Και έτσι θα προσπαθούμε να περάσουμε στην Ελλάδα της παραγωγής χωρίς παραγωγικές δυνάμεις. Καθώς οι παραγωγικοί Έλληνες θα παραμένουν εξόριστοι λόγω του λαϊκισμού και των ιδεοληψιών που κρατάνε τη χώρα πίσω. Μας αξίζει κάτι καλύτερο από αυτή τη μιζέρια. Στροφή στην υπευθυνότητα και στην αξιοπιστία λοιπόν. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία της Νέας Δημοκρατίας. Ηχώρα μας δεν έχει ανάγκη απλά να αλλάξει κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει σελίδα.

Για αυτό χρειαζόμαστε μια μεγάλη πατριωτική συμμαχία που θα φέρει μαζί όσους οραματίζονται μια διαφορετική Ελλάδα: Τους νέους επιστήμονες που περιμένουν, επιτέλους, μια αγορά ευκαιριών και όχι επιδομάτων. Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που θέλουν μια αγορά εργασίας που θα ανταμείβει τις ικανότητές τους όπως τους αξίζει. Τους αγρότες που βλέπουν την ανάγκη για καινοτόμες μεθόδους παραγωγής. Τους δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν ουσιαστική επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Τους συνταξιούχους που λαχταρούν να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ανοίγουν τα φτερά τους και να μην στηρίζονται στο δικό τους χαρτζιλίκι. Τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι περιμένουν ένα κράτος που δεν θα τους υπερφορολογεί, αλλά θα τους επιτρέπει να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως ακόμη και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία, θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην κοινή λογική και θα τους καλέσει να συμμετάσχουν στη μεγάλη μεταρρυθμιστική συμμαχία. Διότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει τη μάχη του ψυχολογικού κλίματος, εκπλήσσοντας θετικά όλο τον κόσμο. Με νέα δείγματα γραφής. Όλοι οι Έλληνες που δεν συμβιβαζόμαστε με την Ελλάδα της αερολογίας και της μιζέριας και πιστεύουμε στην Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών πρέπει να δώσουμε μαζί τη μάχη. Είναι μια μάχη που έχουμε και το ταλέντο και την ικανότητα να την κερδίσουμε. Και είμαι βέβαιος πως με σχέδιο, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Για μας και για τις γενιές που θα έρθουν. Σας ευχαριστώ.
Αθήνα, 31 Μαΐου 2018

Α. Σκοπιανό
"Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων και να ενημερώσει ποια είναι η ενιαία της θέση πάνω στο ζήτημα, αν αυτή υπάρχει"

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζόραν Ζάεφ δήλωσε χθες όχι μόνον ότι ήδη “υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία” με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και ότι ο ίδιος “λαχταρά μια «Μακεδονία» στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος”.

Είναι αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων:
 
  • Έχει ήδη δεχθεί ο κ. Τσίπρας την αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής ταυτότητας” για τους γείτονές;
  • Έχει υπαναχωρήσει ο κ. Τσίπρας από την εθνική θέση erga omnes, προκειμένου το όποιο όνομα των Σκοπίων να ισχύει για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων;
  • Έχει ήδη δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας να επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές;
  • Κι αν όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει την Ελλάδα μη έχοντας καν τη στήριξη της κυβέρνησής του. Ή όσα είπε ο κ. Ζάεφ τα συνυπογράφει και ο κ. Καμμένος;
Η κυβέρνηση όχι μόνον φαίνεται να έχει κάνει αδιανόητες παραχωρήσεις στις πάγιες εθνικές θέσεις, αλλά προτίθεται να δώσει προκαταβολικά το πράσινο φως για την ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.  δημιουργώντας έτσι άκρως επιζήμια τετελεσμένα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Γι’ αυτό άλλωστε εξ αρχής η Ν.Δ. όχι μόνον μιλούσε για την ανάγκη να εκπληρωθούν μέχρι κεραίας οι διαχρονικές προϋποθέσεις που έχουν θέσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά καθ’ οιονδήποτε τρόπο να μην αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας οποιαδήποτε συμφωνία σε δόσεις. Η Ν.Δ. μίλησε εξ αρχής και θα επιμείνει μέχρι τέλους ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση αν αυτή δεν είναι ενιαία, άμεση και οριστική και κυρίως να πληρώσει η χώρα μια συμφωνία τοις μετρητοίς περιμένοντας την εκπλήρωσή της σε δόσεις.

Την όποια συμφωνία φημολογείται ότι προωθεί με τον κ. Ζάεφ την υπογράφει μόνος του ή ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης; Έχει ο κ. Τσίπρας τη συναίνεση της δικομματικής κυβέρνησης της οποίας ηγείται ή διαπραγματεύεται μόνος τους ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο; Το θέμα αυτό δεν είναι ήσσονος σημασίας. Διότι αν πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να δεσμεύσει την Ελλάδα για μια τόσο σημαντική υπόθεση είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσει τη στήριξη της κυβερνητικής του πλειοψηφίας. Διότι είναι βέβαιο ότι τη στήριξη των πολιτών για να παραχωρήσει τη μακεδονική ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια προφανώς δεν την έχει από τους πολίτες.

Σε μια δημοκρατική χώρα, για να πει η αντιπολίτευση την άποψή της για οποιοδήποτε σοβαρό ζήτημα -πόσο μάλλον εθνικής σημασίας- οφείλει προηγουμένως να ενημερώσει τους πολίτες η κυβέρνηση για την ενιαία της θέση. Αν έχει ενιαία θέση. Συμφωνεί ο κ. Καμμένος με όσα λέει ο κ. Ζάεφ ότι συμφώνησε μαζί του ο κ. Τσίπρας; Αν ναι ας το πει, -όταν γυρίσει επιτέλους από το γκραν πρι του Μονακό και το Καζακστάν.  Αν όχι όμως οφείλει εκείνος πλέον να απαντήσει αν θα συνεχίσει να συγκυβερνά με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν ο κ. Καμμένος θεωρεί λεπτομέρεια της συμφωνίας να αυτοαποκαλούνται οι γείτονες ‘’Μακεδόνες’’ και να ισχυρίζονται ότι μιλούν ‘’Μακεδονικά’’.

Β. Οικονομία
"Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, παρά τα όσα υπόσχεται η Κυβέρνηση"

Ο τρόπος που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση και οι πολιτικές που εφάρμοσε ήταν εντελώς λάθος, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις εξελίξεις στην Ιταλία που δείχνουν πόσο ευάλωτη παραμένει η ελληνική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να ξέρουν οι πολίτες -και η Ν.Δ. επιβεβαιώνεται δυστυχώς- είναι ότι παρ’ ότι το 3ο δανειακό πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο, δεν τελειώνουν μαζί του και τα Μνημόνια. Μόλις πρόσφατα η Ε.Ε. δημοσιοποίησε κείμενο 40 σελίδων με τον τίτλο «συμπληρωματικό Μνημόνιο» με βαριές δεσμεύσεις για την περίοδο 2018-2022 που συνιστούν ένα τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Επιπλέον -το ομολόγησε άλλωστε ο κ. Τσακαλώτος- η Ελλάδα θα υπόκειται σε ένα καθεστώς πολύ αυστηρής εποπτείας, που καμιά σχέση δεν έχει με το τι συνέβη στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο. Την ίδια ώρα, η κρίσιμη εξίσωση της ρύθμισης του ελληνικού χρέους δεν έχει ακόμα λυθεί. Κι αυτό εντείνει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια της χώρας ως προς τη δυνατότητα της να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Δυστυχώς, τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού στα αντίστοιχα επίπεδα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την έξοδο στις αγορές ανεξαρτήτως του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος (όπως άλλωστε συμβαίνει σήμερα με χώρες όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία)

Εξαιτίας της ολιγωρίας της, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει πρόσθετα μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ, τα οποία δεν ζητούσε κανείς πριν αναλάβει την εξουσία και δεν συμπεριλαμβάνονταν μέχρι τότε σε κανένα Μνημόνιο. Η ευκαιρία της ποσοτικής χαλάρωσης που θα ενίσχυε τη ρευστότητα και την ανάπτυξη χάθηκε. Η ανάπτυξη αντί για 2,7% που προβλεπόταν, έκλεισε στο 1,4%. Το χρέος, που θα το διέγραφαν μονομερώς, βρίσκεται στο 191% του Α.Ε.Π., δηλαδή 60 μονάδες πάνω από εκεί που βρισκόταν πριν από το 1ο Μνημόνιο. Το Α.Ε.Π. της χώρας θα διαμορφωθεί στο τέλος του έτους στα 183 δισ. ευρώ και όχι στα 217 δισ. ευρώ, όπως προβλεπόταν το 2014. Δηλαδή, 34 δισ. ευρώ χαμένα,8.220 ευρώ μείον από το πορτοφόλι κάθε νοικοκυριού. Και για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης,  την τριετία 2015-2017, η Ιρλανδία αύξησε το Α.Ε.Π. της κατά 13%, η Κύπρος κατά 9.3%, η Πορτογαλία κατά 6.1% και η Ελλάδα μόλις κατά 0.9%.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει η ανάκαμψη της οικονομίας να αφορά όλους. Όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους που βρίσκονται κοντά στα συστήματα εξουσίας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Και βέβαια, όχι μόνο τους μετόχους των επιχειρήσεων, αλλά και όλο τον κόσμο της εργασίας. Μια επιχειρηματική ελίτ, εν πολλοίς κρατικοδίαιτη, σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό, εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία, δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και δεν θα βρει καμία θέση με την επόμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΣΕΒ για τη νέα υγιή επιχειρηματικότητα που χρειάζεται η χώρα. Αν καταλάβαιναν, άλλωστε, ούτε τις επενδύσεις θα πολεμούσαν, ούτε το κράτος θα αντιμετώπιζαν ως λάφυρο, ούτε θα επιχειρούσαν ακόμη και σήμερα να διχάσουν τους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο ΣΕΒ ένα απολύτως ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο που θα εφαρμόσει η Ν.Δ. αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνησης της χώρας. Ένα σχέδιο εμπροσθοβαρές που θα μειώσει αμέσως τους φόρους και θα δημιουγήσει το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα, ούτως ώστε να γίνει αυτονόητη εξέλιξη και η αύξηση του κατώτατου μισθού την οποία θα αποφασίσουν οι κοινωνική εταίροι και θα ενθαρρύνει η Ν.Δ. Και αυτό θα συμβεί διότι μόνον μέσα από την εφαρμογή των πολιτικών που προτείνει η Νέα Δημοκρατία θα μπορούν να δημιουργηθούν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί ουσιαστικά η διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων και φυσικά να αυξηθούν οι απολαβές τους.

Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα και το ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατανοεί τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία. Το μόνο ευτύχημα για τη χώρα είναι πως σε λίγους μήνες από σήμερα, την απάντηση για όσα αδυνατεί να καταλάβει η κυβέρνηση θα την δώσουν οι πολίτες.

Γ. Επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη 

Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την εξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε εντάσεις και πόλωση εντός ελληνικού εδάφους (και) μεταξύ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος. Η Κυβέρνηση καλείται να λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ περισσότερο όταν οι μουσουλμάνοι στη Θράκη -και είναι σημαντικό να τονιστεί αυτό- είναι Έλληνες πολίτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Καλπάζει η ιλαρά! Τι γίνεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς;

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στη χώρα μας ανέρχονται σε 3000 ενώ 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών από την ιλαρά.  Μάλιστα μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Κιλκίς όπου μέσα σ’ ένα δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης με σταθερό ρυθμό αυξάνονται και τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες Υγείας. Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα δεν έχετε ακόμα μεριμνήσει ώστε να λάβετε μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό αλλά και ούτε και εμβόλια για να γίνει ο εμβολιασμός που απαιτείται και να μπορέσουν να προφυλαχτούν από την επιδημία που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Για να γίνει έλεγχος των αντισωμάτων οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Κε Υπουργέ αν δεν μπορούμε να προφυλάξουμε ούτε καν το ίδιο προσωπικό υγείας καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Η Ιλαρά είναι σε έξαρση και εσείς σε πλήρη απάθεια! Παρακολουθείτε όλη αυτή την εξέλιξη της επιδημίας σαν θεατές και ακόμα δεν έχετε αντιδράσει και αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.


Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:

1) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση της ιλαρά  αλλά και την εν γένει ενημέρωση του κοινού για το θέμα ;

2) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για ορθότερη εφαρμογή του συστήματος εμβολιασμού των παιδιών;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ



                                              ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ



ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ









 

 

 

 


"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022