Δεν μπορώ να καταλάβω πως πολλοί ΔΕΝ γνωρίζουν την αξία της ψήφου.Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΑ και σκοτώνει οταν ΔΕΝ σκέφτεσαι...Αυτό..
"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις
|
|
Τουλάχιστον 20 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από το μπαράζ των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφουν Ισραήλ και Χαμάς για μια εκεχειρία μεταξύ τους. |
|
|
|
| Υπό ισραηλινό έλεγχο το πέρασμα της Ράφα |
| - Οι Ισραηλινοί στη Ράφα: Χθες, Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του την παλαιστινιακή πλευρά του στρατηγικής σημασίας περάσματος της Ράφα στη Γάζα, γεγονός που ο Νετανιάχου χαρακτήρισε ως «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την καταστροφή των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς».
- Παγώνει η βοήθεια: Μετά την κατάληψη του συνοριακού περάσματος στη Ράφα, το Ισραήλ δεν αφήνει τον ΟΗΕ να βρεθεί στο σημείο, όπως κατήγγειλε κορυφαίος αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε «θανατική καταδίκη» το γεγονός ότι δεν μπορεί να περάσει βοήθεια στη Γάζα όπου έχουν παγιδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, την ώρα που τα βλέμματα στρέφονται στην Αίγυπτο και τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.
- Άκαμπτος ο Νετανιάχου: Ομάδα Ισραηλινών αξιωματούχων ταξιδεύει στο Κάιρο για να εκτιμήσει εάν η Χαμάς μπορεί να πεισθεί να δεχτεί αλλαγές στην πρόταση εκεχειρίας που της έκαναν Αίγυπτος και Κατάρ και την οποία δέχτηκε. Σχετικά με την πρόταση, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ. Ωστόσο, όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, «συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
| Θύελλα αντιδράσεων για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί |
| - Η απάντηση του ΥΠΕΞ: Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας σχετικά με τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους, την οποία εγκαινίασε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία συνδέθηκε απ’ ευθείας από το προεδρικό μέγαρο μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην ανακοίνωσή του τ0 ΥΠΕΞ αναφέρει πως η απόφαση των τουρκικών Αρχών «συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα, καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO».
- Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ: «Δεν νοείται «θετικό κλίμα» στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Το ΠαΣοΚ από την πλευρά του τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί «μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέρει την υπογραφή του Τούρκου Προέδρου».
- Θα επηρεάσει τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν; Σε συνέντευξή του, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Υφαντής, μίλησε για το γεγονός και ερωτηθείς αν αυτό θα επισκιάσει την επίσκεψη Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά είναι αγκάθια. Από εκεί και πέρα είναι μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση γιατί δεν πρέπει να διμεροποιηθεί το ζήτημα. Δεν ανήκει ούτε στην πολιτική σφαίρα, ούτε στην διπλωματική».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
Γιατί πάνε οι Κύπριοι στα κατεχόμεναΑρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ο συνωστισμός που παρατηρείται στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στην πράσινη γραμμή της διαιρεμένης Λευκωσίας για να περάσουν στα κατεχόμενα. Κυριακή του Πάσχα και δεκάδες Κύπριοι περνούσαν στα κατεχόμενα, για να αγοράσουν προφανώς μαϊμού τσάντες, ρούχα και παπούτσια, να παίξουν στα τουρκοκυπριακά καζίνο, να βάλουν αμφίβολης ποιότητας βενζίνη στα αυτοκίνητά τους και να αφήσουν τα λεφτά τους στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες που μάλλον πηγαίνουν στα κατεχόμενα από περιέργεια. Είναι βέβαια ανησυχητικό το θέαμα, αλλά δεν είδα πουθενά κάποια προσπάθεια να ανακοπεί αυτό το πέρασμα στα κατεχόμενα. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ | Καταιγιστική η Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη του Τραμπ |
| - Κατέθεσε η Ντάνιελς: Η πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς κατέθεσε χθες στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενώπιον του Ντόναλντ Τραμπ στην ποινική δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
- Πώς την προσέγγισε: Η ίδια υποστήριξε ότι ο σωματοφύλακας του Τραμπ την πλησίασε και της είπε ότι ο δεύτερος θα ήθελε να πάει μαζί του για δείπνο. Η ίδια απάντησε πως είπε ένα «όχι», αρχικά, στην προτροπή αυτή. Πρόσθεσε ωστόσο ότι άλλαξε γνώμη αφού ένας δημοσιογράφος την έπεισε ότι το δείπνο αυτό θα μπορούσε να δώσει πλούσιο ρεπορτάζ.
- Οι σατέν πιτζάμες και οι αναφορές στη Μελάνια: Η Ντάνιελς μίλησε για τη συνάντηση με τον Τραμπ. Όπως τόνισε, όταν βγήκε για πρώτη φορά από τη σουίτα του ξενοδοχείου του, φορούσε «μεταξωτές ή σατέν» πιτζάμες, τις οποίες η Ντάνιελς συνέκρινε με εκείνες που συχνά φορούσε ο Χιου Χέφνερ. Του ζήτησε να αλλάξει και εκείνος επέστρεψε με διαφορετικά ρούχα. Κάποια στιγμή, η Ντάνιελς είπε ότι μίλησε με τον Τραμπ για τη σύζυγό του, τη Μελάνια, καθώς ξεφύλλιζαν φωτογραφίες. Του είπε ότι η Μελάνια ήταν όμορφη, αλλά ο Τραμπ τής είπε να μην ανησυχεί γιατί «δεν κοιμούνται καν στο ίδιο δωμάτιο».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
| Αξιωματούχοι σχεδίαζαν την δολοφονία Ζελένσκι |
| - Το «δώρο» προς τον Πούτιν: Στη σύλληψη δύο Ουκρανών αξιωματούχων προχώρησαν οι Αρχές, που, όπως υποστηρίζει το Κίεβο, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ως ένα «δώρο» για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του στο Κρεμλίνο.
- Ποιοι ήταν: Οι συλληφθέντες ήταν «δύο συνταγματάρχες» της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια δημοσίων αξιωματούχων.
- Πώς δρούσαν: Τους «επιτηρούσε» η FSB και οι δύο αξιωματικοί «μετέφεραν εμπιστευτικές πληροφορίες» στη Ρωσία, σύμφωνα με τη SBU. Ήθελαν μεταξύ άλλων να στρατολογήσουν στρατιωτικούς «προσκείμενους στην υπηρεσία ασφαλείας» του προέδρου Ζελένσκι, προκειμένου να τον «πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν», σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ένα από τα μέλη αυτού του δικτύου απέκτησε ντρόουν και εκρηκτικές ύλες.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
| Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού της Eurovision |
| - Τα κατάφερε η Κύπρος: Η Silia Kapsis εμφανίστηκε πρώτη στη σκηνή, ξεσηκώνοντας το κοινό με το τραγούδι «Liar», καταφέρνοντας να προκριθεί στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου.
- Οι χώρες που προκρίθηκαν: Πέρα από την Κύπρο, το κοινό αποφάσισε και έδωσε τα υπόλοιπα 9 «εισιτήρια» στις παρακάτω χώρες: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο.
- Το επόμενο ραντεβού: Το ραντεβού ανανεώνεται για τη Πέμπτη 9 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 3η θέση, του δεύτερου ημιτελικού.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ |
|
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.
Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.
Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.
=Επι είκοσι τέσσαρα (24) χρόνια, στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή
.
=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, προβάλλει με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό της Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.
=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.
=Επί είκοσι τέσσαρα ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενείται στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολαμβάνει όμως Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διαγράφει απο την γέννησή της μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε εξ αιτίας αυτού,ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα.
Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσι τεσσάρων ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.