"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2024"

Διαβάζετε ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική στήριξη (αυτοδιοικητική, χορηγική, δημοσία ή άλλη ) ηλικίας 24 ετών Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με αξιοσημείωτη ΔΙΕΘΝΗ αναγνώριση και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Είκοσι τέσσαρα (24) ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ!!
Contact: politikimx@gmail.com v.ch.maria@gmail.com

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
1/5/2024 Χθες 2831  Τελευταίος μήνας 71316 
28/4/2024 Χθες 3683  Αυτόν τον μήνα 64108  Τελευταίος μήνας 64042 
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:οικονομική ενημέρωση..-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Αγροτική Ενημέρωση..-Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης..-La flamme olympique est arrivée à Marseille ville phocéenne..-ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΛΑΤΥΠΟΔΗΣ:Thessaloniki Book Fair/Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης..-ΠΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ:πρόσφατη ενδιαφέρουσα ενημέρωση..- EUROGROUP,COUNCIL OF THE EU, update..- ‍"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ενημέρωση..-Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ): Τέλος το πενθήμερο μετά τις Ευρωεκλογές!..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-EUROPEAN BANK's latest..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:"ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ..για κακές συνθήκες κράτησης.."..-ON THINK TANK,update..-"Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!": γράφει ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης*..-APEC latest..-SPD latest news..-The Order of AHEPA Condemns Conversion of The Chora Museum into a Mosque..-NASA's Earth Observatory,update..-"ΤΟ ΒΗΜΑ" Ειδήσεις..-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" πρόσκλησις..-Πολεοδομικές επεκτάσεις περιοχών της Αττικής(by dasarxeio)..-European Economic and Social Committee,update..- --

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος Κυρία,ζητά απογευματινή 4ωρη εργασία υποστήριξης Γραμματείας. Τριανταπεντάχρονη (35) εμπειρία, ισχυρότατες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας,πλήρης επίγνωση σοβαρότητος προθεσμιών, αρχειοθέτηση, “τυφλό” σύστημα δακτυλογράφισης, δημιουργική γραφή παντός τύπου εγγράφων, ορθογράφος, άριστη γνώστις H/Y και χρήσης social media, αποτελεσματική υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αποδεκτή και συνεργασία εξ αποστάσεως. Επικοινωνήστε: polisisnet@gmail.com - tipovafia@gmail.com (Θα δοθούν απαντήσεις ΜΟΝΟΝ σε σοβαρές προτάσεις)

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,Υπ.Εξ...δηλώσεις απο την πρόσφατη δραστηριότητά του


Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια μετά το πέρας της συνάντησής του με τους ομολόγους του Yair Lapid του Ισραήλ και Ιωάννη Κασουλίδη της Κύπρου (Αθήνα, 05.04.2022)
Tuesday, 05 April 2022



Αγαπητέ Yair, αγαπητέ Ιωάννη, είναι πραγματικά μεγάλη χαρά που σας υποδέχομαι σήμερα και τους δύο στην Αθήνα.

Ο κύριος Κασουλίδης γνωρίζει πολύ καλά την Αθήνα στο πλαίσιο της μακράς και λαμπρής του πολιτικής καριέρας.

Yair, χαίρομαι που σε βλέπω στην πρώτη σου επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα υπό την παρούσα ιδιότητά σου. Μαθαίνω, ωστόσο, ότι μας έχεις επισκεφτεί ιδιωτικά πολλές φορές στον παρελθόν και ελπίζω να μας επισκεφτείς πολλές φορές και στο μέλλον.
Η συνάντηση αυτή έπεται της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήταν η όγδοη τριμερής διάσκεψη κορυφής μέσα σε έξι χρόνια και αυτό τα λέει όλα.

Σήμερα εξετάσαμε τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένης της ενέργειας, των μεταφορών, της πολιτικής προστασίας, όπως επίσης και της οικονομίας, του τουρισμού, του εμπορίου – και σε πλήθος άλλων τομέων.

Η στρατηγική εταιρική μας σχέση εδράζεται σε στέρεα θεμέλια δεδομένου ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας για την περιοχή μας.

Έχουμε κοινή αντίληψη των περιφερειακών προκλήσεων, της προέλευσής τους αλλά και των εμπλεκομένων δρώντων. Και για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι αυτή η εταιρική σχέση διαθέτει τόσο σημαντική δυναμική.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για την επέκταση της συνεργασίας μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας και επίσης επί μέτρων για την προστασία της τουριστικής βιομηχανίας των χωρών μας.

Και έχουμε την πεποίθηση, οφείλω να πω, ότι η εταιρική μας σχέση δεν επηρεάζεται από άλλες περιφερειακές εξελίξεις ή σχέσεις με άλλες χώρες.
Συζητήσαμε τη διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας μας ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες χώρες που συμμερίζονται το ίδιο όραμα με εμάς για την περιοχή και το μέλλον μας.

Επίσης υπογραμμίσαμε τη σημασία της ενίσχυσης του σχήματος 3+1 μεταξύ των τριών χωρών μας και των ΗΠΑ.

Είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί η Υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland προηγουμένως, κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα της πρόσφατης Υπουργικής συνάντησης στην έρημο Negev, την οποία διοργάνωσε το Ισραήλ. Με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, του Μαρόκου, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν μια εξαιρετική σημαντική συνάντηση, αγαπητέ Yair, την οποία συγκάλεσες επιδεικνύοντας ικανότητα στην άντληση οφελών από τη νέα αρχιτεκτονική στην περιοχή και επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ επ’ αυτού.

Μεγάλο μέρος των συζητήσεών μας σήμερα επικεντρώθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη Μαριούπολη, μια πόλη με πολυάριθμη ελληνική κοινότητα, στην οποία είναι σαφές πως έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου, όπως επίσης και για την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Οδησσό πριν από δύο μέρες.

Στην Οδησσό, που επλήγη από ρωσικούς πυραύλους Cruise, λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξή μου εκεί.

Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησα θερμά τον Yair και τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Yossi Amrani, για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ και ο ίδιος ο Πρέσβης στην προσπάθεια εκκένωσης Ελλήνων πολιτών και μελών της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.

Μας βοηθήσατε προσφέροντας φιλοξενία στους ανθρώπους μας σε μία συναγωγή στην Uman, και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Σας ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστώ.
Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε ότι ο αναθεωρητισμός και οι παραβιάσεις βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, όπως η ανεξαρτησία, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα των κρατών, είναι καταδικαστέες.

Η άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι πρακτικές δεν είναι αποδεκτές στον 21ο αιώνα.

Για εμάς, αυτό αποτελεί σαφώς το τέλος της ανοχής στον αναθεωρητισμό στον 21ο αιώνα. Οφείλω να δηλώσω δε, ότι αυτό δεν αφορά μόνο τη Ρωσία. Χώρες που έχουν τέτοια οράματα αναθεωρητισμού θα πρέπει επίσης να το λάβουν υπόψη τους.

Συζητήσαμε την ενεργειακή συνεργασία, υπό το φως και της στρατηγικής της ΕΕ για την ενεργειακή διαφοροποίηση.

Η διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου έχει καταστεί κορυφαία προτεραιότητα. Συζητήσαμε λοιπόν για το φυσικό αέριο, περιλαμβανομένου του αγωγού EastMed, και επίσης συζητήσαμε για την ηλεκτρική διασυνδεσιμότητα, περιλαμβανομένης της διασύνδεσης EuroAsia Interconnector.

Επίσης, είχαμε τη δυνατότητα αλληλοενημέρωσης επί περιφερειακών θεμάτων, αρχής γενομένης από το Κυπριακό, που είναι το αποτέλεσμα της ξένης εισβολής μιας χώρας στην ήπειρό μας, περίπου εδώ και πέντε δεκαετίες.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αποτελεί υπενθύμιση μιας άλλης ανοικτής πληγής στην Ευρώπη, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Αντίθετα, όλα τα μέρη θα πρέπει να καταβάλουν τις αναγκαίες προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί μία δίκαιη, βιώσιμη και μόνιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού η οποία δεν πρέπει να χαθεί.
Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα του Ιράν και του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), καθώς και το Παλαιστινιακό ζήτημα.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβα ότι η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ έχει υποστεί σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν αθώες ανθρώπινες ζωές.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ισραηλινούς φίλους μας. Εκφράσαμε, αγαπητέ Yair, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς εσένα και προς τον ισραηλινό λαό.

Τόνισα επίσης ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια για την αναβίωση της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο σε πιθανές επαφές μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Επίσης, έθιξα και το θέμα των ανησυχητικών εξελίξεων στον Χριστιανικό τομέα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων μετά την παράνομη κατάληψη, από μέλη εποικιστικής οργάνωσης, του ξενοδοχείου Little Petra που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η προστασία των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, των Ιερών Προσκυνημάτων, των Ιδρυμάτων και της ιδιοκτησίας του, όπως και η διατήρηση του καθεστώτος που το διέπει, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για εμάς.

Φοβούμαστε ότι το ζήτημα αυτό, αν δεν διευθετηθεί, ενδέχεται να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε κλιμάκωση ενόψει του εβραϊκού Πάσχα, του χριστιανικού Πάσχα και του Eid al Fitr.

Σεβόμαστε πλήρως την ανεξαρτησία της ισραηλινής δικαιοσύνης και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλιστικός και πολυθρησκευτικός χαρακτήρας της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Αγαπητοί φίλοι, ο κατάλογος των θεμάτων της συνεργασίας μας είναι ανεξάντλητος.
Ανεξάντλητες, όμως, είναι και οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.
Θεωρώ ότι μέσω της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης αυτές οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ευχαριστώ πολύ. Yair, έχεις το λόγο και σε ευχαριστώ και πάλι που είσαι σήμερα μαζί μας.


Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά τη συνάντησή του με τον Ολλανδό Υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra (04.04.2022)
Monday, 04 April 2022



Αγαπητέ μου Wopke, αγαπητέ κύριε Υπουργέ, είναι μεγάλη μου χαρά που σε υποδέχομαι σήμερα στην πρώτη σου επίσκεψη στην Αθήνα με τη νέα σου ιδιότητα, την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Η επίσκεψή σου μας έδωσε τη δυνατότητα να εξετάσουμε πώς μπορούμε ως Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά και ως νατοϊκοί Σύμμαχοι, να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κρίση του 21ου αιώνα.

Χθες, όπως σου είπα, ήμουν στην Ουκρανία, στην Οδησσό, μια πόλη που είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Ελληνισμού. Το Γενικό μας Προξενείο επαναλειτουργεί στην Οδησσό. Είναι το μόνο ευρωπαϊκό Προξενείο που υπάρχει εκεί.

Είχα επίσης την ευκαιρία να έχω επαφές με την ελληνική ομογένεια, με τους Έλληνες που ζουν εκεί. Με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, με τον Στρατιωτικό Διοικητή της Περιφέρειας, με τον Δήμαρχο της Οδησσού.

Μετέφερα ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως φάρμακα, και θέλω να ευχαριστήσω, με αυτήν την ευκαιρία, τους Γιατρούς του Κόσμου για τη συνεισφορά τους σε αυτήν την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερα.

Θα υπάρξει συνέχεια υπό τον συντονισμό του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών, τον κύριο Αλέξανδρο Διακόπουλο, γιατί η ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία.

Θέλω, επίσης, να εκφράσω, και νομίζω το συμμεριζόμαστε και οι δύο, τον αποτροπιασμό μου για τα φρικιαστικά εγκλήματα εναντίον Ουκρανών αμάχων, σωροί των οποίων ανακαλύφθηκαν χθες στη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις πράξεις, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Επίσης, θέλω να πω ότι η Ελλάδα, με τις όποιες δυνατότητές της, θα συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα, όπως και η Ολλανδία, έχουν συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, παρά το τίμημα που αυτή η απόφαση έχει και για τις δύο οικονομίες.

Και θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι το σύνολο των χωρών που προσβλέπουν σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον και στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, να επιβάλουν κυρώσεις.

Η Ρωσική εισβολή καταδεικνύει ότι κάθε αναθεωρητισμός, κάθε παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα του 21ου αιώνα.

Είναι απαράδεκτη. Η καταδίκη πρέπει να είναι άμεση και πρέπει να υιοθετούνται βαριές κυρώσεις σε όποιους παραβαίνουν τους κανόνες.

Συμπωματικά, η σημερινή σου επίσκεψη συμπίπτει με την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ουάσιγκτων, της Ιδρυτικής Πράξης του ΝΑΤΟ, στο οποίο μετέχουμε και οι δυο χώρες.

Για αυτόν τον λόγο, έχουν αναρτηθεί σήμερα οι σημαίες του ΝΑΤΟ δίπλα στις σημαίες των χωρών μας και δίπλα στις σημαίες του κοινού μας σπιτιού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέρα από την Ουκρανία είχα την ευκαιρία να σε ενημερώσω για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που περιλαμβάνουν και την Κύπρο, για τη Μέση Ανατολή, τη Λιβύη, τα Δυτικά Βαλκάνια, των οποίων και οι δυο μας νομίζω στηρίζουμε την ενταξιακή προοπτική, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων με τη γνωστή αιρεσιμότητα.

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία, και θα συνεχίσουμε στο γεύμα, να συζητήσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις που παρουσιάζουν ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε την πραγματοποίηση της επίσημης επίσκεψης της Α.Μ. του Βασιλιά της Ολλανδίας η οποία αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Εξετάσαμε τις προοπτικές μας στον οικονομικό τομέα. Θα ήθελα να σημειώσω και να ευχαριστήσω για αυτό, ότι η Ολλανδία κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα.

Επίσης, συζητήσαμε για τη συνεργασία μας στους Διεθνείς Οργανισμούς, την αμοιβαία υποστήριξή μας για την εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το μεταναστευτικό -προσφυγικό.

Επίσης, για τη συμμετοχή της Ολλανδίας στην FRONTEX για την οποία θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά. Η Ολλανδία μετέχει στην επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ και, άρα, στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι βέβαιο ότι συμμεριζόμαστε και οι δυο τη σημασία των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών μας. Σε λίγες μέρες ο Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κύριος Λαλάκος θα μεταβεί στη Χάγη ακριβώς για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Επίσης, συμφωνούμε ότι οι οικονομικές μας σχέσεις μπορούν να διευρυνθούν. Το εμπορικό ισοζύγιο είναι δραματικά εις βάρος μας, το ξέρεις ως προηγούμενος Υπουργός Οικονομικών.

Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι πιο ισοσκελισμένη η εικόνα.

Επίσης, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση προς την ολλανδική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Με τη μακρά παράδοση λειτουργίας τμημάτων κλασικών σπουδών σε πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που μου είπες, ότι ο παππούς σου ήταν καθηγητής αρχαίων ελληνικών. Δεν ξέρω τι θυμάσαι από αυτά, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σημαντικό ότι τα αρχαία ελληνικά ήταν μέσα στην οικογένειά σου. Σε ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Τέλος, αγαπητέ μου Wopke, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχουμε πολλά κοινά σαν χώρες.

Είμαστε μικρές σε έκταση χώρες, έχουμε μακρά ιστορία, έχουμε πολύ σημαντική ναυτική παράδοση, συμμεριζόμαστε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πατέρας του Διεθνούς Δικαίου, ο Hugo de Groot, ήταν Ολλανδός, δεν είναι τυχαίο ότι η Χάγη είναι η έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Προσβλέπω λοιπόν στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Ολλανδία, πάντα με βάση τις κοινές μας αρχές και τις κοινές μας αξίες, και σε ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σου επίσκεψη στην Ελλάδα, την οποία θα ήθελα να σου ανταποδώσω το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώ πολύ.



Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά τη συνάντησή του με Aντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή και την Ευρω-ατλαντική Ολοκλήρωση, Olga Stefanishyna (Οδησσός, 03.04.2022)
Monday, 04 April 2022



Σας ευχαριστώ πολύ που με δεχτήκατε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ήρθα εδώ για να επαναλάβω την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και να αναδείξω τη στενή σχέση που έχουμε με την Οδησσό, με το παρελθόν της, και επιτρέψτε μου να εκφράσω την ελπίδα, με το μέλλον της.

Διότι, αυτό που είναι βέβαιο, ακόμα και μέσα από τον καπνό των βομβών σήμερα, είναι ότι η Οδησσός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι ότι θα γίνουμε μέρος αυτού του μέλλοντος βοηθώντας σας να ανοικοδομήσετε αυτή την πόλη και να την κάνετε ακόμα πιο όμορφη, ακόμα καλύτερη.

Επιτρέψτε μου να πω, ως τελευταία παρατήρηση, ότι συγκινήθηκα πολύ. Επισκέφτηκα το κτίριο της Φιλικής Εταιρείας, όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, και το βρήκα όπως το είχα αφήσει τον Ιούλιο. Με όλα τα είδη αποθηκευμένα και προστατευμένα στο υπόγειο. Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν. Εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι προστατεύσατε την κοινή μας κληρονομιά. Δεν μπορώ παρά να ελπίζω τα καλύτερα για εσάς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter:
Statement by the Prime Minister on Orthodox Easter May 5, 2024 Ottawa, Ontario The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Orthodox Easter: “Today, we join people of Eastern Orthodox, Oriental Orthodox, and Eastern Catholic faith in Canada and around the world to celebrate Easter, also known as Pascha. “As the holiest holiday in the Christian Orthodox faith, Easter is a time of hope, new beginnings, and gratitude. During this special time, Orthodox Christians will celebrate the resurrection of Jesus Christ by decorating colourful eggs, enjoying festive meals with friends and family, and attending the Divine Liturgy at their local churches. “Easter is also an opportunity to give thanks for life’s blessings and to show compassion, kindness, and charity to those less fortunate. Orthodox Christians make remarkable contributions to communities across the country, and Canada is stronger because of them. “On behalf of the Government of Canada, I wish a happy Easter to everyone celebrating today.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:Φίλες, φίλοι, Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευημερία και αισιοδοξία! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Κυριάκος Πιερρακάκης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,τ.Υφ.Αν.,Βουλευτού Ν.Δ. Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές
κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,Μέλους της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Θερμές Ευχές

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI

Dear AHEPA Family and Friends, CHRIST HAS RISEN! TRULY HE HAS RISEN! CHRISTOS ANESTI! ALITHOS ANESTI
Christ is risen from the dead, trampling down death by death, and to those in the tombs, granting life. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος. On behalf of the Order of AHEPA, I wish you, and your family, a Happy Easter. May it be a special day of joyous memories for you and your loved ones. Fraternally, Savas C. Tsivicos Supreme President

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ευχές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,Θερμές Πασχαλινές Ευχές:"Το μήνυμα της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Ελπίδας, ας φωτίσει τις ψυχές μας, αυτές τις Άγιες Μέρες"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν.Δ. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ,Ευχές

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.
ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ & Δ.Σ.:Θερμές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
"SOS IATΡΟΙ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές

EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Θερμές Ευχές
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σας εύχονται:

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές
"ΣΥΡΙΖΑ" Ανατολικής Αττικής:Ευχές

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,Ευχές

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨
✨Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy!✨

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές
"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ" Θερμές Ευχές

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ"
EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΕΣΤΙΑ":Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ALUMIL" Ευχές

"ALUMIL"  Ευχές
"ΑLUMIL" Eυχές για "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"!!

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" Θερμές Πασχαλινές Ευχές
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι... Διευκρινίζουμε ότι για μας - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Επιστροφή όλων των αναδρομικών (των συντάξεων μας από το 2012 και μετά, που χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές) Επιστροφή των δώρων μας (αφού τα μνημόνια τέλειωσαν) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων (ΑΤΑ) Κατοχύρωση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά ίσχυαν μέχρι το 2009 Αντιμετώπιση της (ηθελημένης) ακρίβειας …

Hellenic Hotel Federation Ευχές

Hellenic Hotel Federation Ευχές
Π.Ο.Ξ. Θερμές Ευχές

"askitis" Eυχές

"askitis" Eυχές
"askitis" Eυχές

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022