Σελίδες

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

CYPRUS TIMES: «Κάθε ένας παράγει 650kg απορριμμάτων τον χρόνο, η λύση στη μείωση πρέπει να είναι συλλογική»



....Η κ. Παναγιώτου, ανέφερε ότι το περιβάλλον είναι κάτι συγκεκριμένο και μετρήσιμο και, στην περίπτωση της διατροφής «είναι άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με την παραγωγή όσο και με την κατανάλωση».

Ανέφερε ότι, ο κάθε ένας από εμάς παράγει περίπου 650 κιλά απορριμμάτων τον χρόνο.

Είπε ότι, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα το πρόγραμμα FUSION 2016, η ετήσια σπατάλη τροφίμων ανέρχεται κατά μέσο όρο σχεδόν σε 179 κιλά ανά κάτοικο και ότι, τα νοικοκυριά στην Κύπρο παράγουν 48.000 τόνους απόβλητα τροφίμων το χρόνο. Σύμφωνα με την Επίτροπο, η εστίαση και τα εστιατόρια παράγουν 110.504 τόνους απορριμμάτων τροφίμων ετησίως, ενώ, «η υιοθέτηση πρακτικών μηδενικών απορριμμάτων από 100.000 πολίτες θα σήμαινε μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων κατά 17.237 τόνους το χρόνο»......