.....Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές τροφίμων και διατροφής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers, μεταξύ άλλων, δείχνει ότι η κατανάλωση μεσογειακής διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (ΓΔ) θα μπορούσε να οδηγήσει σε οφέλη για την υγεία, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.
Στην παρούσα μελέτη, η οποία είναι μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Purdue, του Πανεπιστημίου Federico II και του Chalmers, οι ερευνητές διερεύνησαν το πώς η ευαισθησία στην ινσουλίνη που σχετίζεται με τα γεύματα (η λεγόμενη μεταγευματική γλυκαιμία) επηρεάστηκε από μια διατροφή με υψηλό και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη......
αναγνώσατε πατώντας εδώ: